flyszman Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Cześć, będę ulatniał zakupiony dość stary szybowiec f3f o nazwie Victormax Wistmodel . Model chciałbym uposażyć w silnik. Zależy mi na takiej mocy wznoszenia jaką mam w Relaxie tego samego producenta. Wówczas poleciliście mi silnik Mega AC 22/30/1 z przekł. Kontronik 5,2:1 (regulatora mam platinum 100A (2~6S) SBEC + pakiet 2300 4s 45C). Start praktycznie heilkopterowy mega szybki. Relax nadal mi służy, ale Victormax będzie miał docelowo taką samą funkcję tj. do wygłupów w każdych warunkach i szybkiego dostania się pod chmurę by sobie powisieć na mocnym kominie za free. Dodam rónież, że Relax i Victormax mają te same kadłuby (wręcz identyczne). Tu moja prośba...czy możecie mi podać link, gdzie mogę nabyć taki komplet tj. Mega AC 22/30/1 z przekł. Kontronik 5,2:1 lub ewentualnie jaki inny napęd z przekładnią mogę do tego zielonego ptaszyska zastosować. Model pewnie będzie ważył 2,2 kg z silnikiem i innymi bebechami. Czy ewentualnie taki napęd + śmigło 15x13 Gm da mi takie dynamiczne wznoszenie jakie lubię : Tenshock EDF (1530-12T-2300KV mit Micro Edition 5:1N) https://www.reisenauer.de/aid-1644-Tenshock-EDF-br-1530-12T-2300KV-br-mit-Micro-Edition-5-1N.html ? Z góry dziękuję za pomoc. Roland.
Rekomendowane odpowiedzi