barton3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Podłączyłem mx-12 pod kompa..polatałem na symulatorze z 15min. i się skapnąłem że nie wyjąłem kwarc... a antena była złożona ... odłączyłem od komputera i wyjąłem kwarc i z tego miejsca gdzie się go wkłada troszkę czuć spalenizną..sprawdziłem na modelu i działa wszystko..czy coś się spaliło ? mogło się spalić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Raczej nic sie nie spalilo,czules prawdopodobnie nie spalenizne a po prostu elektronike tak czuc..Na nastepny raz po prostu wyjmuj kwarc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 tak troszkę spaloną płytką czuć wiem jak jedzie spalona płytka bo po starym draonflaju z allegro miałem xdd chyba że to nagrzany plastik od elektroniki ? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Czy coś uszkodziłeś to wyjdzie w praniu. Zrób test na zasięg tzn, na otwartym polu włącz nadajnik ze złożona anteną i odejdź na jakie 30m od modelu jak będzie pracował normalnie to jest OK. jeżeli po znacznie krótszym dytansie będzie wariawał do mogłeś przypalić tranzystor mocy. PAMIETAJ ABY TEST ROBIĆ BEZ SMIGŁA, CHYBA ŻE KTOŚ BĘDZIE CI TRZYMAŁ MODEL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 ok..jutro z rana ide na pole ale tak sobie myśle.. jeśli to uszkodzenie spowodowane być miało włączeniem aparatury z kwarcem ze złożoną anteną .. a na polu mam przeprowadzić taki sam test ? tzn zrobić to samo co myśle że jest błędem ? xd ja czegoś nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Barton,idz na pole jak masz kolege wolnego to go wez,popros zeby potrzymal model a nastepnie odejdz na 15 metrow sprawdz dzialanie sterow(zlozona antena) i potem na 30m i jak bedzie dalej dzialac to jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 dobra, tak zrobię i dziękuje za rady ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 podłączenie wtyczki symulatora do MX12 rozłącza moduły nadajnika . czasem elektronika a raczej plastiki śmierdzą jakby spalenizną inna sprawa to jakość kabli z allegro ( mój miał zwarcie ) a i samo gniazdo i jego umiejscowienie nie jest najszczęśliwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 kabel mam pitlaba..ale mnie uspokoiliście panowie.. uff.. ale jutro dla pewności pójdę sprawdzić... ps.. a pierwszy raz jak na modelu sprawdzałem to z tych nerwów zapomniałem nadajnika włączyć a pakiet do regla podłączyłem.. wszystko jak zaczęło wariować to się tak wystraszyłem.. że szkoda gadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.