Jump to content

mx-12 - symulator - zapomniałem wyjąć kwarcu


barton3

Recommended Posts

Podłączyłem mx-12 pod kompa..polatałem na symulatorze z 15min. i się skapnąłem że nie wyjąłem kwarc... a antena była złożona ... odłączyłem od komputera i wyjąłem kwarc i z tego miejsca gdzie się go wkłada troszkę czuć spalenizną..sprawdziłem na modelu i działa wszystko..czy coś się spaliło ? mogło się spalić ?

Link to comment
Share on other sites

Czy coś uszkodziłeś to wyjdzie w praniu. Zrób test na zasięg tzn, na otwartym polu włącz nadajnik ze złożona anteną i odejdź na jakie 30m od modelu jak będzie pracował normalnie to jest OK.

 

jeżeli po znacznie krótszym dytansie będzie wariawał do mogłeś przypalić tranzystor mocy.

 

PAMIETAJ ABY TEST ROBIĆ BEZ SMIGŁA, CHYBA ŻE KTOŚ BĘDZIE CI TRZYMAŁ MODEL.

Link to comment
Share on other sites

ok..jutro z rana ide na pole :D ale tak sobie myśle.. jeśli to uszkodzenie spowodowane być miało włączeniem aparatury z kwarcem ze złożoną anteną .. a na polu mam przeprowadzić taki sam test ? tzn zrobić to samo co myśle że jest błędem ? xd ja czegoś nie rozumiem :D

Link to comment
Share on other sites

podłączenie wtyczki symulatora do MX12 rozłącza moduły nadajnika .

 

czasem elektronika a raczej plastiki śmierdzą jakby spalenizną

 

inna sprawa to jakość kabli z allegro ( mój miał zwarcie ) a i samo gniazdo i jego umiejscowienie nie jest najszczęśliwsze

Link to comment
Share on other sites

kabel mam pitlaba..ale mnie uspokoiliście panowie.. uff.. ale jutro dla pewności pójdę sprawdzić... ps.. a pierwszy raz jak na modelu sprawdzałem to z tych nerwów zapomniałem nadajnika włączyć a pakiet do regla podłączyłem.. wszystko jak zaczęło wariować to się tak wystraszyłem.. że szkoda gadać :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.