Skocz do zawartości

jaki prad ladowania

mar11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Staszek, po co mam marnować czas na odpowiadanie na Twoje PM skoro o to samo pytasz na forum i do tego dostajesz taką samą odpowiedź jakiej wcześniej Ci udzieliłem? Od tej pory pytaj na forum.

Sorki :/ Chciałem szybkiej odpowiedzi wiec dałem tu..i tu.. :/ Na przyszłość postaram się tak nie robic.

• 2 tygodnie później...
Gość slawekmod
Opublikowano

Możesz rozładować do 0.9V/celę.Osobiście ja rozładowuję do 0.8V/celę i problemu nie ma.Pooglądałem sobie na komputerze wykres ładowania i tak naprawdę nie ma różnicy między 0.9 a 0.8 V .

Gość Anonymous
Opublikowano

Pytanie jaki jest błąd pomiarowy ładowarki, zapewne większy niż 0,1V więc z aptekarską dokładnością w tym przypadku nie ma co przesadzać.

Gość slawekmod
Opublikowano
Pytanie jaki jest błąd pomiarowy ładowarki, zapewne większy niż 0,1V więc z aptekarską dokładnością w tym przypadku nie ma co przesadzać.

Wiem że taki błąd może być jednak obserwuję proces ładowania i rozładowanie pakietu prawie zawsze na ekranie komputera (shark 20 i soft SharkLab).Przy rozładowaniu pakietu następuje w pewnym momencie nagły spadek napięcia więc jak ustawię 0.7 to i tak jest ok.Będę ładował pakiet może na sobotnie loty to wstawię wykres rozładowania (jak nie zapomnę).

Gość slawekmod
Opublikowano

Zapewne masz rację ale ja dbam o pakiety i nie piszę o tych napięciach "od tak na widzi mi się".Po prostu przetrenowałem różne ładowania na własnych pakietach.

Opublikowano
zbytnie rozładowanie akku niszczy je tak samo jak przeładowanie

teoretycznie tak

tylko że teoria i praktyka to różne sprawy . Gdy pływałem na pakietach oriona czy sanyo bywało że wyjeżdżałem je do śmierci czyli nawet do 0.5 - 0,6 na ogniwo potem wsiadałem o zmroku do auta a przypominałem sobie o aku któregoś dnia z rana gdy planowałem popołudniu popływać ....

podpinałem ładowałem i banglało

bywało ze zostawiłem na 14 godzinnym ładowaniu pakiet przez 24 h

są ogniwa i ogniwa ..to je rózni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.