stach34 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Staszek, po co mam marnować czas na odpowiadanie na Twoje PM skoro o to samo pytasz na forum i do tego dostajesz taką samą odpowiedź jakiej wcześniej Ci udzieliłem? Od tej pory pytaj na forum. Sorki :/ Chciałem szybkiej odpowiedzi wiec dałem tu..i tu.. :/ Na przyszłość postaram się tak nie robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 dorzucajac sie do tematu do jakiego napiecia rozładowywać NiMh 1100mah AAA Pentagrama oraz Forever'y 1000mah AAA pakiet 6v do odbiornika, ład. shark 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Możesz rozładować do 0.9V/celę.Osobiście ja rozładowuję do 0.8V/celę i problemu nie ma.Pooglądałem sobie na komputerze wykres ładowania i tak naprawdę nie ma różnicy między 0.9 a 0.8 V . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Pytanie jaki jest błąd pomiarowy ładowarki, zapewne większy niż 0,1V więc z aptekarską dokładnością w tym przypadku nie ma co przesadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Pytanie jaki jest błąd pomiarowy ładowarki, zapewne większy niż 0,1V więc z aptekarską dokładnością w tym przypadku nie ma co przesadzać. Wiem że taki błąd może być jednak obserwuję proces ładowania i rozładowanie pakietu prawie zawsze na ekranie komputera (shark 20 i soft SharkLab).Przy rozładowaniu pakietu następuje w pewnym momencie nagły spadek napięcia więc jak ustawię 0.7 to i tak jest ok.Będę ładował pakiet może na sobotnie loty to wstawię wykres rozładowania (jak nie zapomnę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 zbytnie rozładowanie akku niszczy je tak samo jak przeładowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Zapewne masz rację ale ja dbam o pakiety i nie piszę o tych napięciach "od tak na widzi mi się".Po prostu przetrenowałem różne ładowania na własnych pakietach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 zbytnie rozładowanie akku niszczy je tak samo jak przeładowanie teoretycznie tak tylko że teoria i praktyka to różne sprawy . Gdy pływałem na pakietach oriona czy sanyo bywało że wyjeżdżałem je do śmierci czyli nawet do 0.5 - 0,6 na ogniwo potem wsiadałem o zmroku do auta a przypominałem sobie o aku któregoś dnia z rana gdy planowałem popołudniu popływać .... podpinałem ładowałem i banglało bywało ze zostawiłem na 14 godzinnym ładowaniu pakiet przez 24 h są ogniwa i ogniwa ..to je rózni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.