MIKI-HELI Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam To jest mój pierwszy model RC (Latający) i mam z nim problem ponieważ heli nie chce wystartować znosi go na prawo na lewo i do tyłu. Oto filmik jak próbuje nim wystartować (dodaje mu prawi pełny gaz a on tylko tyle się unosi). Próbowałem to korektować ale mi to nie wychodzi. Film nr 2 przedstawia chwilę później gdzie poszedłem na podwórko jak widać na video gaz jest na max akumulator naładowany a heli jak stał tak stoi (więcej niż na video nr 1 nie latałem po tym ładowaniu). VIDEO NR 1: http://www.youtube.com/watch?v=YCidHyYBfsk VIDEO NR 2: http://www.youtube.com/watch?v=o12-FjqxMAE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 nie wstawiłeś linku do 2 filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Na filmie slychac silnik zanim lopaty zaczynaja sie krecic. Sprawdz czy zebatka na silniku sie nie slizga. - Chyba, ze to jakies przesuniecie dzwieku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 TYTUŁ!! Popraw tytuł MIKI bo temat wyleci do śmieci! Sam zobacz : :Co mam z nim zrobić?" -- z czym masz co zrobić?Tak trudno jest napisać "Mam problem ze sterowaniem heli ... (w miejsce kropek wstawiona nazwa modelu) i proszę o pomoc"Czy to naprawdę takie trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Filmik się dodaje już trochę nim wystartowałem z 20 cm ale nadal go znosi na lewo i to bardzo, trymer mam przesunięty na max a on dalej na lewo. Do tyłu już nie lata;) A ten silnik to piszczy od tylnego śmigła bo jak mu dam mało gazu to on tylko piszczy a się nie kręci dopiero daje więcej a o wtedy się rozkręca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Już sobie poradziłem ze startem A mam pytanie czy ma ktoś lub zna stronkę gdzie dostanę do tego modelu części aluminiowe na http://www.flyrc.up.pl nie ma już pisałem tam i oni się tym nie zajmują od 2 lat. Więc zna stronkę lub kogoś czy ma na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zapraszamy na forum www.epheli.pl oraz radził Bym Ci go wy trymować, zwiększyć kąty łopat, ustawić głowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 czy to honey be 1 to mam wiele czesci. Naposz na PW i alu tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Niestety ten śmigłowiec tak ma.Start polega na szybkim poderwaniu do góry i kontrolowaniu drągami przy starcie.Pakiet aku wystarcza tak naprawdę na 2 min ,potem efekt jest jak u ciebie.Uważaj na śmigło ogonowe i nie chodzi mi o zębatkę bo ta jest trwała.Nie doprowadzaj do ocierania lub zablokowania śmigiełka np.o trawę.Uszkodzeniu ulega silniczek ,spadają jego obroty i śmiglak zaczyna się kręcić wokół osi.Najpierw będzie się dało skorygować trymerem,z czasem braknie zakresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To mam kupić pakiet LI-PO akumulatorów? Na jakie napięcie i moc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 A jak długo ładujesz ten akumulator?Do LiPo musiałbyś zmienić regulator bo ten nie obsługuje i tu następny problem ponieważ ten regler to all in 1 czyli wszystko w jednym.Koszty przekroczyły by wartość śmiglaka.Prawdopodobnie winny jest skończony silnik,ale zanim podejmiesz decyzję o wymianie dobrze naładuj akumlator i zmień baterie w nadajniku na nowe.Miałem już taki przypadek w walkerze (a twój to klon Dragonflay'a) że pomimo iż wskaźnik diodowy pokazywał na zielono stan baterii w nadajniku śmiglak wariował.Po wymianie wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ja min latalem na akku 3 s i nic sie nie działo . Wszystko pracowlo bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ten akumulator co jest w zestawie ładowałem 5h a ta ładowarka co jest potrzeba to ja ją mam a bateria w nadajniku kopiłem wtedy nówki za 2.50zł sztuka więc nowy akumulator LI-PO czy nowy silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 A jak ladowales i czym ? ten orginalny aku nicd jest slaby . polecalbym li-po 3 S 800 mAh to bedzie latal . Mowie zastukaj na GG jak masz ja zawsze jestem ukryty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Kontaktuje się ale nikt nie odpowiada Może ty napisz do mnie 7760960 GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To mam kupić pakiet LI-PO akumulatorów? Tylko pamiętaj, że Li-Po potrzebują specjalnej ładowarki, żadnej tam uniwersalnej, czy tej, którą masz. Najlepsze są z tzw. balancerem, ale jakby nie patrzeć, te akku mogą się zapalić przy ładowaniu szajsem. Za małą wagę i dużą wydajność trzeba zapłacić dobrą łądowaczką i pilnowaniem, aby ich nie rozładować do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ładowarkę mam taką czy będzie ok? http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=911&category_id=51&option=com_virtuemart&Itemid=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 do li-po tak .. ale lepiej pilnuj ładowanego pakietu , bo ja przez tą ładowarkę o mało domu nie spaliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKI-HELI Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Więc jaka ładowarka będzie najlepsza i tania tak aby się raczej nic nie działo Jak długo się mniej więcej ładuje pakiet LI-PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=955 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.