kuksaniec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na wstepie to chce sie przywitac z wszystkimi modelarzami. Jak w temacie czy Coperx 450se bedzie dobry napoczatek ! wiem wiem ,ze duzo modelarzy powie NIE . Chcialbym poznac wasze zdanie i mozna nauczyc sie latac poprzez symulator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na wstepie to chce sie przywitac z wszystkimi modelarzami. zapraszamy do powitalni http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=45 Coperx 450se możesz dać jakiś link bo nie moge znaleźć ?? PS . może lepiej lame na początek Chcialbym poznac wasze zdanie i mozna nauczyc sie latac poprzez symulator ? niby tak ale chyba tylko właściwych odruchow....w realu jest gorzej - wiatr i w ogole w symku masz wszystko prościutkie i ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Coperx 450se możesz dać jakiś link bo nie moge znaleźć ?? Bo nie Coperx 450se tylko Copterx 450se http://images.google.pl/images?hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLPL313&q=copterx%20450se&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a no to wiele wyjaśnia zobacz tutaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9337&highlight=copterx+450se Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksaniec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Lyknalem jedna literke sorki ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Odpowiadając na pytanie kolegi - to niezły heli na start, ale proponuję jednak wersję se v2. To poprawiona wersja z kilkoma usprawnieniami. Do tego garść porad - nawiąż kontakt z modelarzami heli w Twojej okolicy - pomogą przy oblocie i ustawianiu, co zaoszczędzi Ci sporo pieniędzy(sam przy pierwszych lotach posadziłem ze 3 marchewki zanim nabrałem rozumu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksaniec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Poczytalem troszke arty. i jeden modelarz powiedzial takie ladne zdanie , ze jak chcemy kupic tanio to musimy kupic dwa razy ! raz tanio a drugi raz dobrze ... ( jakos tak ). pytanie z innej beczki czy w/w heli udzwignie dwie batrie po 9v ? dodatkowo ( dokladnie chodzi mi o wage 2-ch bateri 9v ) . pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tutaj niestety kolegę zasmucę - do heli klasy 450 ze względu na pobór prądu przez silnik(około 30-35 Amperów) są tylko 2 opcje zasilania - pakiety lipol i life. Używanie tak małego heli jako nosiciela dodatkowego obciążenia raczej nie jest wskazane. Uprzedzając kolejne pytania - optymalne wyposażenie: - 3 serwa hs65hb - gyro futaby 401 + serwo 9257 - pakiety lipol 3s2200 Oczywiście są koledzy latający na innym sprzęcie, ale ten jest powszechnie uznawany za optimum w myśl reguły, że "tylko bogatego stać na oszczędzanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 nie z doświadczenia ale z tego co wyczytałem polecam na początek albo copterx200 ze względu na swoją masę jest stabilny, albo hk450 - ze względu na cenę :] a lame sam miałem i dla mnie to tylko zabawka do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksaniec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a co sadzisz o standardowym wyp. tzn aparatura caly zestaw copter450se v2 (rtf) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na wstepie to chce sie przywitac z wszystkimi modelarzami. Jak w temacie czy Coperx 450se bedzie dobry napoczatek... Witam! Na początek radziłbym przeczytać wszystkie posty w odpowiednich działach na obu polskich specjalistycznych forach pilotów Heli RC. Po tej lekturze sam zdecydujesz jaki model i w jakiej konfiguracji powinieneś zakupić (kit, ARF, RTF). Podejrzewam, że w tej chwili nie potrafisz nawet ocenić trafności i przydatności dawanych Ci rad :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksaniec Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 pewnie i masz racje ale .... warto posluchac bardziej wtajemniczonych moze ktos cos ciekawego doradzi :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Co do żyra - Futaba 401 jest bardzo dobra, ale na początek można użyć tańszego, który też dobrze zda egzamin, a jest znacznie tańszy, np. HL800. Ma tail locka, rewers, regulację gain. a czułość w apce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushman Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja tam polecę ten heli. Wyposarzenie na którym latam i jest naprawdę gites: Logictech 2100+ LTS3100G (combo) 3x 65MG silnik Emax HL2215-450 Reg. EMAX 40A z UBEC Dx6i i AR6200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.