maruta82 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Chcę zakupić szybowca i mam mały dylemat który będzie lepszy Wybór to GEM z TopModel lub FALCON od pana Leszka Kwarcińskiego co doradzicie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mam GEMa i sobie go chwalę ale nie znam Falcona a jest tu sporo jego użytkowników, więc na pewno i ich pochwały się tu znajdą. Przy obecnych kurasch walut GEM zrobił się troszkę drogi. Nie podoba mi się w nim tylne usterzenie, które trzeba naprawiać po twardym lądowaniu. Rozwiązanie z Falcona bardzo mi się podoba. Niestety nie jestem w stanie ukierunkować cię na konkretny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja posiadam Falkona co prawda od nie dawna i nalot na tym modelu nie za długi bo raptem w powietrzu był 10 godzin. Model lata jak po sznurku ale ja go polecam dlatego iż to polska konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Chcę zakupić szybowca i mam mały dylemat który będzie lepszy Wybór to GEM z TopModel lub FALCON od pana Leszka Kwarcińskiego co doradzicie.Pozdrawiam Odpowiedź jest jak najbardziej oczywista - FALCON i poczytaj wątek http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4816 świst nisko przelatującego Falcona - jedyny :devil: ps. tylko zamawiaj z klapami a jak masz trochę kasy to i z zamontowanymi 6-cioma serwami :idea: ps2. Marek - powinieneś się wstydzić - w B-B i bliskich okolicach lata TYLE Falconów i Sterlingów - gdzieś TY się "uchował" :?: - zapraszam na gg lub skypa w celach poznawczych :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Artek, Jakie masz wyposażenie w szybowcu?i jak na nim latasz,chodzi mi czy spokojnie albo raczej zasuwasz po niebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 jak na nim latasz,chodzi mi czy spokojnie albo raczej zasuwasz po niebie? Sorry, pytanie nie do mnie ale Falconem latasz jak chcesz - na jednym pakiecie można polatać i 8 minut ( kwargle i inne figurki - np. owy zzzssssszzzuuuttt ) a jak spokojnie to 45 minut bez termiki a z termiką czy na zboczu ..... do bólu karku ( domniemywam, że wiesz o czy mówię ) :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mój fakon został wyposażony : w 4 serwa HS82 MG (wersja bez klap) regulator OPTI 40A silnik Ray c3542/06 śmigło 12x6 firmy Graupner Latam raczej spokojnie polując na termikę lecz ten model prowokuje do ostrego latania i musze się pilnować 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Podziękował na pewno skorzystam z rad i chyba wybiorę falcona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jeżeli z Twoim słuchem wszystko OK to z wyboru Falkona będziesz bardzo zadowolony Ten model to poprostu bajka, połączenie czegoś czym można powisieć i czym można poszaleć. Ostatnio nawet jak lataliśmy troszkę mocniej wiało a na niebie wisiały 4 motoszybowce, one stały pod wiatr w miejscu, gdy ja Falkonem leciałem gdzie chciałem Osobiście teraz polecił bym wersje z klapami, przy bezwietrznej pogodzie podejście do lądowania moim Falkonem to wycieczka nad płytą lotniska i sporo esowania aby wytracić wysokość Ah i ten powrót z termiki uwieńczony niskim przelotem, tego nie da się opisac słowami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Boczas ustaw sobie lotkohamulce i im mocniejszy wiatr tym model ładniej schodzi ,nawet 45 stopni .przepysznie to wygląda ,tylko przed ladowaniem trzeba trochę przyśpieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 wiem wiem przed weekendem będe musiał to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja ostatnio GEMem lądowałem pionowo z crowem . Buwi: Ja niestety jestemmodelarskim odludkiem. Latam ostatnio tylko na 3 lipkach jak mi czas pozwoli czyli czasem 1 godzinę w coniektóre niedziele. Budowa domu na karku, małe dziecko w domu i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja ostatnio GEMem lądowałem pionowo z crowem . Buwi: Ja niestety jestemmodelarskim odludkiem. Latam ostatnio tylko na 3 lipkach jak mi czas pozwoli czyli czasem 1 godzinę w coniektóre niedziele. Budowa domu na karku, małe dziecko w domu i takie tam. A jakaż to przeszkoda umówić się na owych 3 lipkach, choć ostatnio tam tłum piechurów i piesków się snuje ( w celach spacerowych oczywiście ). Zaproszenie ponawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.