Kmiloob Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam. Mógłby mi ktoś przybliżyć co miksuje się przez ten mikser ? Chciałbym ustawić na próbę i spróbowac. (prosze o opis jak ustawic go w FF 9C) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Na samym kierunku żyletka raczej jest niewykonalna. Model będzie spływał na brzuch. Normalnie, to się robi bez miksera, po prostu podtrzymujesz model lotkami. Czyli możesz sobie domiksować lotki do wysokości. Wartość dobież doświadczalnie (zależy od modelu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ja też się kiedyś zastanawiałem co się miksuje i wyczytałem ze kierunek z wysokością. Czy to nie przeszkadza w normalnej akrobacji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Teorii na to jest mnostwo. Generalnie co do mikserow to miksujemy i lotki do steru kierunku i wysokosc steru kierunku, albo jedno z nich, albo w ogole- wszystko zalezy od modelu. Nie zgodze sie z Robertem co do tego, ze nie mozna wykonac zylety sterujac samym sterem kierunku (i gazem). Jest to calkowicie wykonalne i jest zalezne od modelu. Aby rozpoczac miksowanie musimy miec juz dobrze wywazony model w kazdej plaszczyznie- czyli zarowno dobrze ustawiony SC, jak i model wywazony wzdluz osi podluznej. Nastepnie wykonujemy zyletke i patrzymy w ktora strone dodajemy steru wysokosci- z reguly do dolu przy wychylonym sterze kierunku. Mniej wiecej pamietamy wartosc- manualnie a nastepnie na ziemi miksujemy podobna wartosc. W przypadku aparatury 9 C jako master ustawiasz ster kierunku, slave jako ster wysokosci, oczywiscie wlaczasz mikser i potem odpowiednie wartosci. A co do tego, czy to nie przeszkadza w normalnej akrobacji to raczej nie, a wrecz przeciwnie- z reguly pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Na samym kierunku żyletka raczej jest niewykonalna. Jesteś pewien ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 "Raczej" to nie "na pewno" Napisałem też że zależy od modelu, wartość mixera może być 0% przy idealnie wyważonym modelu. Zdaję sobie z tego sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.