smootny Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam Kilka dni temu zamówiłem regulator: JETI ADVANCE 30 PLUS, http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=446 ze sklepu o dziwo przyszła wersja: JETI ADVANCE 30 HELI, http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2534 Każdy regulator ma w komplecie programator - tu ukłon dla producenta. Same regulatory w tych zestawach wyglądają identycznie (poza naklejką na koszulce): - wersja HELI - wersja plus Zestawy różnia się jednak - tylko programatorem. Wersja plus ma programator taki : a wersja HELI ma programator taki: Teraz moje pytania do WAS: Czy to są faktycznie identyczne regulatory czy nie ?? Czy te programatory mają tylko naklejki opisowe inne - czy są dwoma całkowicie innymi produktami ? Czy programator z wersji heli (na którym niema opisu zworek do hamulca) ustawi mi hamulec i inne funkcje opisane - biorąc ustawienia zworek w tych samych miejscach z wersji plus ?? Chyba że będę musiał zakupić programator od wersji 30 PLUS ?? Zaznaczę tylko iż po podpięciu regulatora w instalację i próbie odpalenia silnika - silnik wolno "rozkręca się", tak jakby łapał obroty. Niewiem czy to jest normalne dla heli czy poprostu te regulatory tak mają ... Poprzednio miałem regulator supersimple 40A, a z nim silnik dynamicznie zmieniał obroty. z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 - silnik wolno "rozkręca się", tak jakby łapał obroty.Niewiem czy to jest normalne dla heli czy poprostu te regulatory takmają ... Poniewaz rozpedzic lopaty w Heli jest trudniej ze wzgledu na rozmiar - dlatego regulator ten posiada funkcje soft start - jak najbardziej porzadane - zwlaszcza do latania 3D. Moj oryginalny z esky zafundowal mi start bez soft startu i rozwalil mi zebatke (te duza taka - jakkolwiek sie ona fachowo nazywa ... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 okazało się jednak iż heli to heli tylko i wyłącznie tam mozna je wykożystać... Najgorsze jest to iz to w sklepie się pomylono na fakturze mam ADVANCE 30 PLUS a dostałem wersję HELI - paranoja ... oraz strata czasu nic węcej . pozdrawiam pracowników MODELEMAX.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.