Pawelb771 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 No to wreszcie się doczekałem :jupi: Model mam już w modelarni. Ilość części imponująca, ze 2 miesiące roboty będzie. Jakość wykonania bez komentarza (przecież to Artexowe). Galanteria co do ostatniej śrubki , koła etc. Postaram się w miarę dokładnie opisać jego budowę, a fotki będzie mi wrzucał Tomek. Myślę że pierwsze fotki już dzisiaj (wszystko co było w pudełku)
ojdas Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 No to wreszcie się doczekałem :jupi: Model mam już w modelarni. Ilość części imponująca, ze 2 miesiące roboty będzie. Jakość wykonania bez komentarza (przecież to Artexowe). Galanteria co do ostatniej śrubki , koła etc. Postaram się w miarę dokładnie opisać jego budowę, a fotki będzie mi wrzucał Tomek. Myślę że pierwsze fotki już dzisiaj (wszystko co było w pudełku) Czy to oznacza, że model już jest oficjalnie do kupienia? pzdr. Piotr
Pawelb771 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Na razie wyjdzie kilka sztuk, I to nie z winy Artexu tylko po prostu brak balsy . Ale już już lada moment .Balsa obiecana jest na 15 maja więc już niedługo
Tomek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Tak jak pisał Paweł. Zdjęcia co jest w pudełku . A jest tego sporo , pokój Bucza wygląda jak mała komórka :mrgreen:
darek.3333 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 a ile to cudo może kosztować? O ile pamiętam to 1190zł. Pawelb771 Powodzenia w budowie - trzymam kciuki :!:
Pawelb771 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Masz rację Darku taka będzie ponoć cena.. A co do budowy to właśnie lecę do modelarni , żeby jutro wrzucić jakieś fotki EDIT miałem dwa dni problemu z neostradą dzisiaj przyszedł koleś z tepsy i naprawił usterka?? ---kabel plus królik= :cry: :cry: także fotki wieczorem
Pawelb771 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Trochę mi zeszło i nie pisałem ale nie próżnowałem. Kadłub zrobiłem w jeden wieczór(dłuuuuugi wieczór). Ale to sama przyjemność kiedy wszystko pasuje jak lego . To teraz trochę zdjęć. Jednak ja będę wrzucał bo przecież nie opiszę zdjęcia w czyimś (Tomkowym) poście. Tu z wilgusią też z ww firmy Tutaj z pomocniczkami No nie tak wszystko w jeden wieczór bo usterzenie to już drugie podejście no i dzisiaj wziąłem się za skrzydło samo składanie skrzydła do tego stanu to 10 minut roboty. Każde żebro numerowane . BAJKA.
Gość slawekmod Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Łohohoho, składania masz co nie miara, można tylko pozazdrościć modelu i silnika.
Tomek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Poza tymi dwoma pomocniczkami cały Kraśnik Ci to składa??? W 2 dni masz 60% modelu gotowe ! A może zwiozłeś całą rodzinkę z Chin ???? :rotfl:
Pawelb771 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Serio Tomciu no może jeszcze kawałek dnia nr3. I wiesz że nie kłamię bo pamiętasz kiedy zwiozłem go z Artexu. Z Chińczykami to już byłby oblatany
Pawelb771 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Model mam już w modelarni. Ilość części imponująca, ze 2 miesiące roboty będzie. NIE BĘDZIE sorry że post pod postem ale chciałem siebie zacytować a w opcji edycji nie mogłem plan na dzisiaj to lotki i klapy no i serwa(hs85mg)przyjadą ze Skorpiona
Tomek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No właśnie dlatego że wiem dokładnie kiedy to brałeś , to mnie zszokowałeś ile masz już gotowego modelu.! Ja się spodziewałem ze może kawałek kadłuba jest gotowy , a tu pełny szok, . Nie dość, że kadłub niemal cały, to już skrzydła montujesz Wyjdzie na to, że Wilgę będziesz dłużej składać . :devil:
Pawelb771 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Wilga rzeczywiście rzucona w kąt , skończę ją po rwd. Po prostu chcę złożyć model szybko przed produkcją seryjną żeby wychwycić ewentualne błędy i poprawić. sam składasz pierwszego z serii to wiesz o czym mówię
radek872 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Proponuje wyedytowac 1szy post i podać jakies parametry modelu bo to troche jak ogladanie filmu z zasłoniętym ekranem.
Pawelb771 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Proponuje wyedytowac 1szy post i podać jakies parametry modelu bo to troche jak ogladanie filmu z zasłoniętym ekranem. to jest przedłużenie tematu założonego przez Tomka i tam było wszystko podane. Ale dobra moje niedopatrzenie bo to w sumie nowy temat Rozpiętość 196cm długości kadłuba nie mierzyłem, waga 1 egzemplarza przed produkcją3,5kg silnik założę saito 72 może trochę za mocny ale lubię mieć nadmiat mocy w razie czego
rabbitlkr Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 hmm szybkość składania modelu powalająca. Nawet jak na Ciebie:d W tym tempie to model zapewne już skończony i oblatany? dawaj fotki z postępów;)
Pawelb771 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 no hej . trochę mi zeszło (totalny brak czasu) ale dzisiaj postaram się wrzucić trochę fotek z budowy. Bo tak do końca to nie próżnowałem i trochę porobiłem przy modelu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.