wichercat Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Cześć, mam duzia problem chtba skrzywiłem wał w moim nowiutkim :cry: osmaxie 46ax.... co z tym począć... czy samemu to rozbierać czy może ktoś zna kogoś kto zna sie na tym... HELP:HELP :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Nowy wał mozna kupic w RikuModelSport. ja tam kupowałem do 32SX-H. Czas oczekiwania ok 2tyg. Ew wszytskie czesci do OS-ów kupisz tez w Ripmax w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 "Chyba"? - piszesz. Nie jesteś tego pewien na 100%? A co się dzieje z silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Małe skrzywienie można wyprostować ,ja robiłem tak w mvvs ,ale nie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ po nastepnym krecie wał się urwał, jeśli będziesz prostował to nie rób tego na oko, musisz silnik zamocować w statywie i skrzywienie mierzyć czujnikiem zegarowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 "Chyba"? - piszesz. Nie jesteś tego pewien na 100%? A co się dzieje z silnikiem? Jak lekko przekręce wałem to słychać metaliczny dźwięk i obracający się pierścień na wale nie idzie osiowo.... Myślicie że rozbierać samemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Możesz rozebrać. Nie jest to wyższa mechanika, ale jeżeli jest wał skrzywiony to lepiej dokupić nowy. Nie prostuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jak nie wiesz czy rozbierać i jak to zrobić to idź do kogoś kto potrafi zrobić , wał masz już do wymiany szkoda by było podnosićkoszty naprawy nieumiejętnym demontażem... Przy tej operacji w zależności od stopnia skrzywienia wału podczas demontażu możesz jeszcze uszkodzić karter, a tego byś chyba nie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.