DARIUS1 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 jestem początkujący i mam problem jak podłączyć odbiornik ar6200 modelik to cessna 50 ,7-serw lotki 2 serwa klapy 2 reszta po 1 i tu moje pytanie jak podpiąć lotki na kablu Y czy osobno jak osobno to nie mam gdzie podpiąć klap zostaje mi wejście gear jak lepiej to zrobić proszę o radę, dodam pierwsze radio pierwszy model czyli laik ze mnie w tych tematach.W instrukcji od cessny jest opis mikser elevon i tu już jestem całkiem rozłożony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Osobiście jestem zwolennikiem rozdzielenia lotek, więc jak odbiornik na to pozwala to jak najbardziej skorzystać z funkcji Elevon i drugą lotkę na Aux1 dać. Będziesz miał wygodną regulację położenia lotek i dodatkowo możesz w funkcji klap ustawić wychylenia do góry jako hamulec i przyśpieszenie schodzenia. Razem z klapami, które jak słusznie zauważyłeś można podłączyć przez kabel Y do Gear. Dzwignia klap i tak ma tylko jedną pozycję, więc nic się nie zmieni w możliwości konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Czyli jak rozumiem lotki w górę klapy w dół (do góry się nie da) i na przełączniku klap ustawiam lotki tak czy coś pokręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.