lewmarko Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam! Nie znalazłem nigdzie na forum odpowiedzi na moje pytanie. Dlatego zwracam się do wszystkich kolegów o pomoc. Chodzi o instrukcję - jak zaprogramować hamulec w regulatorach turningy? Jeżeli, któryś z kolegów zna odpowiedź i byłby tak uprzejmy- bardzo proszę o wiadomość. Jeżeli już takowa gdzieś istnieje, proszę o wskazanie linku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Najwygodniej programatorem: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2169&Product_Name=TURNIGY_BESC_Programming_Card Do kompletu dodają zawsze instrukcję jak to robić za pomocą aparatury, jak nie masz to mogę później zeskanować i podesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 szukaj instruckji do regulatorów hobbywing. w sieci tego pełno. jak nei znajdziesz to się odezwij to podeślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Regle turnigy łatwo się programuje aparaturą? Pytam gdyż zamierzam kupić 40A i 10A i zastanawiam się nad kartą (7$) - każdy grosz mi się liczy i zastanawiam się czy warto ponad 20zł płacić za nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 zależy, jak sie nauczysz to łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 dzięki za odpowiedź, wszystko rozumiem już hm... może porównanie jakieś do TP? bo jak wystarczy kilka razy machnąć drągami to szkoda tych 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 no wystarczy kilka razy machnąć.w TP jest dużo gorzej bo krąży wiele instrukcji i trzeba dochodzić która działa z posiadanym regulatorem. w turnigi instrukcja mówi prawdę ale i tak uważam że wypada kupić kartę. w głoqie mi się by nie mieściło żebym na lotnisku przy przekładce np akumów z a123 na lipol czytał instrukcje i liczył piknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewmarko Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam! Tak jak podpowiedział kolega Andych zakupilłem kartę programatora. Zdecydowanie polecam ten sposób programowania regulatorów "TURNIGY" Sprawdziłem osobiście. Posiadam kilka sztuk tego typu regulatorów, które ustawiłem bezproblemowo za pomocą tego urządzenia. Dziękuję wszystkim. z mojej strony uważam, iż odpowiedź na moje pytanie otrzymałem. Zyczę wszystkim kolegom, modelarzom, wszystkiego najlepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam Grzechu kupuj kartę i nie filozofuj. Też mam regulatory turnigy na które przesiadłem się z Tower Pro. Do Turnigy kupiłem kartę do Tower Pro mam instrukcję. I wiecz co? Nigdy już nie będę programował regulatora z poziomu aparatury, a robić to w warunkach polowych, gdzie jest jeszcze sters bo inni patrzą co tak kombinujesz... Wolę wydać 7$ na kartę jak 307$ na nawy model, który sie "poskłada" przy krecie bo regulator był źle zaprogramowany albo "utyją" Li-Po'le. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Hm... ustawiłem cut off na high (czyli 3.1V), a odcina mi na okolo 3.7V... szkoda bo można by jeszcze polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 mam 3 regle turnigy i każdy zaczyna odcinać przy właściwym napięciu. fakt że odcięcie (redukcja mocy) w nich to porażka ale to pomińmy. może odcina ci dobrze tylko masz miernik zły lub źle mierzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ładowarka też mi pokazuje sporo ponad 3.5V na celę przy podłączeniu do ładowania... nie narzekam bo przy pakiecie 420g i silniczku 20g mam 9-10 minut, ale gdyby do 3V rozładowywało byłoby ze 11-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 czyli jednak źle mierzysz kolego. regulator odcina ci faktycznie przy 3,1 ale jak odłączysz mu obciążenie to napięcie jest większe i to jest to proste, oczywiste i jak najbardziej poprawne. ustaw odcięcie na 2,85 czy ile tam on ma i to rozwiąże twój problem. 2,6 nie polecam bo to jednak chyba troszkę za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 slawko_k, ma rację pomiary napięć w tym przypadku dokonuje się pod obciążeniem np na hamowni a nie po wylądowaniu gdy poziom napięcia powoli rośnie do osiągnięcia wartości właściwej dla pozostałej ilości energii w akumulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.