Ybami Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tak jak w temacie poszukuje cos pod ten silnik. Z góry dziękuje.
JarekF Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 "coś"? Tzn. co? Motoszybowiec, uwięź, samolot RC ? Zajrzyj do bazy planów może to "coś" znajdziesz.
Piotrek2136 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 no to cos około 600mm rozpiętości... przeskaluj sobie jakąś Extre albo Edge
JarekF Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Z góry Ci napiszę, że 0,8 to trochę za mało na akrobata RC. Model musiałby być mały i lekki. A pamiętaj, że dojdzie Ci do wagi jeszcze wyposażenie RC. Te małe silniczki to stosuje się raczej do wyciągania szybowców, lub do małych uwięziówek. Jeżeli chcesz mieć coś większego to musisz się liczyć z kupnem silnika, a jeżeli chcesz zostać przy silniku (podejrzewam, że jest to COX) to zbuduj sobie szybowiec i użyj tego silniczka, żeby Ci go wyniósł w górę.
JarekF Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Sorry za post pod postem, ale przypomniałm sobie. W jednym ze starszych numerów MODELARZA były plany modelu Kitty Hawk. Balsowy model górnopłata rekreacyjnego. Jeżeli dobrze pamiętam to chyba był na 0,8. Popytaj może ktoś ma na forum te plany. Ja mam, ale w Polsce, więc nie za bardzo mogę Ci teraz przesłać, a lecę do kraju dopiero w wakacje. Pozdrawiam.
Ybami Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dziękuje wszystkim za pomoc. W modelarni znalazlem taki maly silniczek i pomyslalem zeby cos z niego zrobic
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.