jary14 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 No to nie wiem... Chociaż ja krótko latałem nim na 2S, ale pamiętam, że wstawałem z ziemi... Powiem wam, że 400 z śmigłem 6x3 i pakietem 3S daje rade. I o dziwo silnik nie był taki gorący. Co by nie było ja już prawie całkowicie rezygnuję ze szczotek. Używam tylko tych co mam, a jeśli coś im się stanie to już na pewno nowych nie kupię, bo ceny są jednakowe(Wyjątek - modele wielosilnikowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 jary14, sugerujesz, że pakiet 2S jest za słaby? Nominalne napięcie dla tego silnika to 6V. Pakiet 3S daje ok. 11V. To nie jest za dużo? Czy to może być powodem? Aktualizacja Chyba dałem za cienkie przewody do silnika i stąd spadek napięcia. Jutro dam nowe przewody i sprawdzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 a co powiecie o tym silniczku do minimaga keda A22-10S BS ewentualnie rozpatruje też tower pro 2406-21 nie wiem który wybrać zależy mi żeby miał nadwyżkę mocy ale też żeby na pakiecie 1800 można było sporo polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Problem rozwiązany. Tak jak przypuszczałem, przewody były nieodpowiedniego przekroju i były po prostu niewystarczające. Wymienilem na grubsze i jest wszystko w porządku Przynajmniej wzrokowo tak oceniam, bo jeszcze nie latałem, ale rwie do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wzrokowo tak oceniam, bo jeszcze nie latałem, ale rwie do przodu No to jeszcze nie mówię "a nie mówiłem ?? :P" jary14, sugerujesz, że pakiet 2S jest za słaby? Nominalne napięcie dla tego silnika to 6V. Pakiet 3S daje ok. 11V. No ja po prostu miałem taki pod ręką, ale ja ten pakiet akurat określam jako 2,5S :P Bo ten pakiet był trochę przytyrany... był mocniejszy od 2S, ale słabszy od 3S. Zobaczysz, teraz będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.