bigkris Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam, dzisiaj dostalem paczke od kolegi z forum z balancerem. wszystko niby pieknie ladne ale paczka byla polecona i nie wiem kto sie za mnie podpisal bo nie bylo nikogo w domu. paczke zawinela mi babcia z ganku. ona sie napewo nie podpisywala. mam pytanie czy jesli pojde na poczte i zarzadam tego druku z podpisami czy oni mi wydadza? na 99,9% podpisal sie listonosz. co zrobic w takiej sprawie? mysle czy nie czekac jeszcze i isc zglosic zaginiecia paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 udać głupa i iść za paczką . listonosz nie ma prawa nikomu innemu wydać a że jest leniwy to zapewne wcisnął jakiś wpis i zostawił pod drzwiami . dostawałem awizo będąc cały dzień w domu a listonosz nawet nie zadzwonił by sprawdzić czy jestem. Po kilku interwencjach na poczcie złośliwie zostawił mi polecony z prokuratury wetknięty w drzwi w sprawie którą prowadziłem..... były to dokumenty poufne . Teraz ten pan nie znajdzie pracy nigdzie bo nie wykręcił się że niby ja podpisałem - dokumenty podpisuje zawsze czytelnie a służbowe potwierdzam pieczęcią funkcyjną . Normalnie udaj głupa i idź w zaparte że nie masz paczki a jak pokaża druk stwierdzasz że to nie twoje pismo i że idziesz ze sprawą na policję.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jesli PP nie potrafi pilnować pracowników to niech za nich płaci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 tylko zeby nie bylo pozniej jaj. no w sumie paczka warta 40zl ale gorzej gdyby bylo to inne wieksze zamowienie. w sumie poczekam z tydzien i jade na poczte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 to nie chodzi o wartość paczki !!! chodzi o odpowiedzialność . a co jeśli w poleconym jest wezwanie do sądu ?wezwanie do wojska ( tak wiem ze nie ma już ale to przykład) - nikt się nie będzie patyczkował z dochodzeniem czy Ty podpisałeś czy ktoś inny . Doręczone znaczy że przyjąłeś do wiadomości informację , nakaz, mandat czy dowolną czynność prawną . I dupa panie Ferdku ........... potem pokwitowanie "zaginie" na poczcie a Ty będziesz tym osłem do bicia czego oczywiście nie życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Żeby nie produkować nowych tematów napisze tu. A propos "odpowiedzialności" PP. Na zawodach w Żarach(1.09.2007)zgubiłem silnik od ESA razem z kołpakiem i śmigłem. Wbił się w ziemię. Szukalismy z innymi zawodnikami i nie znaleźliśmy. ~2tyg później znalazł ten silnik organizator owych zawodów. ~3tyg po zawodach (~28.09.2007 ALE JESZCZE WE WRZEŚNIU) wysłał ten silnik do mnie paczką chyba nawet poleconą. Bardzo się ucieszyłem. Po 2 tygodniach myśląc że PP nawala zadzwoniłem do niego. On poszedł na pocztę z druczkiem, zapytał. Oczywiście żadnej informacji nie otrzymał. Paczka doszła do mnie 2 dni PO ŚWĘTACH BOŻEGO NARODZENIA Byłem już w 100% pewny że ją zgubili. Wiem... trzeba się cieszyć że w ogóle przyszła i szukać pozytywów. Ale jeśli to ma być uczciwa rzetelna praca to chyba nie koniecznie... Mają monopol(no teraz już troszkę mniej) i olewają klienta. Pominę fakt że ostatnio przedmiot kupiony na allegro i wysłany tego samego dnia(skan druczku) listem poleconym priorytet doszedł po 2 tyg. HURA i BRAWO dla PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Paczka doszła do mnie 2 dni PO ŚWĘTACH BOŻEGO NARODZENIA Może jakiś urzędnik pocztowy chciał po prostu ci dać prezent pod choinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja nie wiem to ja jakiś inny jestem ,albo mam chody w Poczcie Polskiej ?? Zamawiałem 2 paczki z czego 2 dotarły następnego dnia po wysłaniu Podpisałem się sam Listonosz nie chciał się mi podpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Może jakiś urzędnik pocztowy chciał po prostu ci dać prezent pod choinkę. xD taaa No i w sumie im się udało xD tak się cuieszyłem na widok paczki która już zaginęła w mym mniemaniu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoo Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja również bylem raz zaskoczony , bo zamówiłem regulator i doszedł następnego dnia... ale juz równy tydzień czekam na aku i mam nadzieje , że dzis przyjdzie bo jego mi brak do pierwszego lotu . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 dzisiaj sprobuje dorwac listonosza i niech sie tlumaczy. jestem ciekaw co powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.