jakuban Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na początku zeszłych wakacji z całkowicie własnych planów powstał taki modelik: Rozpiętość 60 cm, długość 61 cm, waga do lotu = około 300-350 g (!), konstrukcja balsowo-sosnowa, pokryty litespanem. Wtedy (rok temu) wykonał ze dwa loty a potem zawisł pod sufitem. Latał wówczas fajnie (szybko i poprawnie) :wink: . Teraz przyszedł czas na odrestaurowanie maleństwa i wygląda ono tak: Muszę jeszcze dorobić owiewkę silnika (ta na zdjęciu to kawałek papieru). Edit: Przepraszam za wielkość zdjęć, przy moim łączu nie odczuwam ich wielkości, już zmienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Czy ty wiesz, w jakiej rozdzielczości wstawiłeś zdjęcia? Czekam już 5 minut i nic... Zmniejsz od 800x600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No i brawo !! Mas się czym pochwalić !! I nie mówię tu o łączu :wink: przy moim łączu nie odczuwam ich wielkości, ALE SAM MODEL JEST NIESAMOWITY !!! Czekam na filmik i później ewentualne plany :P (Nie przyjmuje odpowiedzi typu: nie pamiętam, nie mam ) Ale tak serio to jestem naprawdę pod duuużym wrażeniem, może napiszesz coś o wnętrznościach ?? Jakie wyposażenie ?? P.S Zastanawiasz się jeszcze nad nazwą, czy zostaje "Mały Biały" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dzięki :wink: W modelu siedzą 3 serwa hxt900, które być może z czasem zamienię na 4 hxt500, rygielek 12A TP, mały dzwonek 24g TP, odbiornik Jeti REX 5, pakiety 3S 620mah i 2S 620 mAh (ale 2S będą raczej za słabe). Co do nazwy to raczej wymyślę coś ciekawszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 To kiedy będą jakieś plany 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 moedlik fajny, tez mam ochote na cos takiego. ciekawe jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Model lata rzeczywiście fajnie. Nie mam filmu. Drugi lot zakończył się kraksą, dzięki której wprowadzę pewne zmiany, m.in. dotyczące profilu i kąta natarcia. Model jest szybki i bardzo czuły. Póki co jest w naprawie i nie wiem kiedy do niego wrócę, gdyż pracuję nad czymś większym. Co do planów, póki co są na papierze. Po poprawkach i ulotnieniu poprawionej wersji, o ile okaże się wersją latającą, spróbuję zrobić plany w wersji elektronicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_A_W_W Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaiste całkiem atrakcyjny ten Mały Biały Jak jakiś samolot z lat 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.