attyla Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Odkupiłem model ASW28 od jednego z forumowiczów, składany był z części więc brak instrukcji , znalazłem zdjęcie z instrukcji ale trochę dziwnie to wygląda bo z tak ustawionym środkiem ciężkości model wyważa mi się prawidłowo dopiero po włożeniu lipola 2200 mAh o wadze 190 gram a z tego co wiem standartowo w tym modelu używa sie lipoli 1300-1500 mAh więc prosze o weryfikację czy na pewno tak mam ustawić srodek ciężkości w tym modelu według załączonego zdjęcia . Silnik w modelu to emax 2822. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b209a056c918f2a6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlmtb Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Właśnie tak to wygląda. Jeżeli model nie był złożony fabrycznie to może w kadłub w miejsce wzmacniającej rurki fi6 ktoś dał jakiś „solidny” pręt i z tond te rozbieżności w wyważeniu. Ja również odbudowując ASW po kraksach złożyłem go z nowego kadłuba i skrzydeł, ale środek ciężkości ze standardowym lipolem wypada tam gdzie wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Raczej nie w kadłubie jest rurka węglowa 6mm ogon 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslaw Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 attyla, rysunek chyba nie jest w skali więc trudno to ocenić, ale możesz skorzystać z programiku do wyliczania sc, jak chcesz to pisz na priv to ci wyśle. a co do rysunku to jakoś tak strasznie z przodu ten sc, nie powinien być w okolicy dźwigara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Raczej nie w kadłubie jest rurka węglowa 6mm ogon 3mm Na pewno tak jest. SC był niewiele przed dźwigarem. Latałem na pakiecie 1200 3s, a silnik był mniejszy i trochę lżejszy od tego, który teraz jest zamontowany. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Witam! Mam instrukcję do ASW28 Pelikan. SC ma być 5 mm przed przednią krawędzią belki +/- 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.