zoneofshadow Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Wyrwałem uzwojenia silnika przy twardym londowaniu i mam problemy z przewinięciem, Silnik był nawinięty drutem nawojowym 0.1 x8 i miał 6 zwoi , nawijałem z przeskokiem co 3 bo miał 12 żłobków czyli na faze 4 złobki i niestety przynawijaniu w prawo regulatotor widział silnik lecz nie chciał ruszyć a przy nawijaniu w lewo regulator go nie widzi. Już mi brakło pomysłów prosiłbym o pomoc , z góry dzięki :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Może i ja się czegoś przy okazji nauczę. Co to za elementy silnika przeskok i żłobek? Nijak sobie tego nie potrafię wyobrazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_s86 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Napisz ile magnesów i ile zębów, bo pewnie źle nawijasz. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoneofshadow Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 12 zębów i 14 magnesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_s86 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Musisz nawinąć według tego shematu i napewno będzie działał : AacCBbaACcbB. Mam nadzieję że wiesz o co "kaman". A jeśli nie to postaram się szybko wytłumaczyć.Każda litera to każda z poszczególnych faz. A-faza 1, B-faza 2, C-faza 3.Wielkość litery to kierunek nawijania np.: A- nawijasz w prawo, a- nawijasz w lewo. A więc wg. shematu będzie to tak: Faza 1 1 ząb nawijasz w prawo, idziesz do 2 zęba i nawijasz w lewo,idziesz do 7 zęba i nawijasz w lewo,idziesz do 8 zęba i nawijasz w prawo Faza 2 3 ząb nawijasz w lewo,idziesz do 4 i nawijasz w prawo,idziesz bo 9 i nawijasz w prawo,idziesz do 10 i nawijasz w lewo Faza 3 5 ząb nawijasz w prawo,idziesz do 6 i nawijasz w lewo, idziesz do 11 i nawijasz w lewo,idziesz do 12 i nawijasz w prawo. Proste co nie PS. Uzupełnij profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoneofshadow Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Śliczne dzieki , silnik działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.