romanov Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Witam serdecznie. Chciałem zaproponować pomysł Szkoły Latania. Nie byla by to szkoła w sensie jednego miejsca ani jednego czasu. Pomysł skierowany jest do nowych adeptów sztuki latania. Praktycznie co wekend wiekszość z nas lata. Latamy na wlasnych podworkach i na lotniskach modelarskich. Proponuje aby zglaszać na forum czas i miejsce kiedy bedziemy latać i zapraszać mlodych modelarzy aby do nas dolaczali i wspierać ich radą jak i wszelka inna pomoca. Nich zaczną latać pod naszym okiem. Dla nich pierwsze kroki sa najwazniejsze. Modelarnie tez niech zglaszaja kiedy i gdzie latają aby niezrzeszeni mogli przyjechać i z nami uczyc sie latać. Czyli wyglada to tak ze zglaszamy ze w dniu tym o godzinie tej w miejscu tym bedziemy przez 2 czy 3 godziny obecni i chetni niech sie zglaszają. Mysle ze jesli uda nam sie choc 2 czy 3 osoby namowic na korzystanie z takiej pomocy to juz odnieslismy sukces a grono modelarzy sie powiekszy. To samo dotyczy wszystkich tych ktorzy chca podciagnąć sie w lataniu akrobacyjnym tez mozna by bylo zorganizować takie spotkania gdzie podpatrzymy lepszych i czegoś sami sie nauczymy. A przy tym dobra zabawa jak i nowe znajomosci napewno sie przydadzą. Czekam na Wasze opinie i sugestie w tym temacie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Mysle ze jesli uda nam sie choc 2 czy 3 osoby namowic na korzystanie z takiej pomocy to juz odnieslismy sukces a grono modelarzy sie powiekszy. Już 3 osoby tak uczę latać na kablu trener-uczeń, a jedna z nich już całkiem nieźle sobie radzi. Myślę że taki pomysł należało by poprzeć, jest to dobry sposób na nauke. Jest dużo miejsc gdzie jest spora liczba modelarzy i kilku adeptów wokoło, którzy mogli by przyjechać tylko pewnie nie wiedzą gdzie i kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m5m Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 chetnie pomoge glownie w sprawie szybowcow mozna sie dogadac na telefon;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyfog Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 to ja chetnie sie zapisze na takie lekcje, ktos z okolic poludniowej W-wy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_bd Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja też się zgłaszam jako chętny (UCZEŃ) Jest ktoś z okolić Brzegu Dolnego lub Wołowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 ...jeszcze nie odmówiłem nikomu, kto poprosił o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 willyfog, jak bardzo południowej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ja osobiścir uczę 2 osoby latać na kablu modelami ESA. Jeśli jest ktoś zainteresowany oblotem/nauką na kablu w okolicach Wrocławia piszcie na gg(4929428 często nie widoczny) to może się jakoś dogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.