Ragi Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam! Czy tą ładowarkę http://www.nastik.pl/ladowarka-balanserem-supermate-p-2515.html?osCsid=d19559cefc24f5d00163e56d6f47679d można zasilać z zasilacza do lodówki turystycznej (4A) ładując pakiet prądem 2,2A?-nieaktualne I jeszcze jedno pytanie: wtyczka do balansera jest taka sama jak w BC6 (chodzi mi tu o podłączenie adaptera)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Jak zasilacz do tej lodówki ma napięcie 11-18V to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 II pytanie również nieaktualne, napisałem maila do nastika. Dla zainteresowanych: tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam! Dzisiaj testując poduszkowca regulator musiał się źle zaprogramować (automatyczne wykrywanie ilości Cell) i pakiet za bardzo sie rozładował ( o 0,4V na celle). Chcąc naładować pakiet wyskakuje mi błąd "lov voltage" czyli że źle zaprogramowałem ładowarke. Da się to jakoś ominąć? Albo moze ładowac pakiet jako 2 cellowy, a później przełączyć na 3 cellowy. Jeśli już był poruszany ten watek to przepraszam, nie mam czasu szukać, odpowiedź potrzebna "na wczoraj". Edit: Problem rozwiązany. Ładowałem ok 1,5min na programie ni-mh (0,1A), napięcie na chwile wzrosło i program li-pol wykrył pakiet jako 3 celle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Tylko uważaj z tym pakietem, skoro dostał w kość to trzeba zachować ostrożność przy ładowaniu żeby sobie i ew. sąsiadom chałupy nie spalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.