Marcus Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Doszedł już ktoś z Was jak ustawić lotki bez kabla Y? Czytałem, temat był już tutaj poruszany, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi jak to zrobić. A przynajmniej mi to nie wychodzi. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Doszedł już ktoś z Was jak ustawić lotki bez kabla Y? Czytałem, temat był już tutaj poruszany, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi jak to zrobić. A przynajmniej mi to nie wychodzi. Pomożecie? Lotki na kanale 1 i 7 aktywować AIL DIFF wartości na 100 lub inne - byle nie 000 i gotowe 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 No właśnie nie działa jak powinno. Na Y oba serwa jednocześnie wychylają się w tą samą stronę. Bez Y, tak jak napisałeś - drążek wychylam w lewo, serwa jednocześnie wychylają ramię w tą samą stronę. Drążek w prawo - cisza. Nie reagują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 No właśnie nie działa jak powinno. Na Y oba serwa jednocześnie wychylają się w tą samą stronę. Bez Y, tak jak napisałeś - drążek wychylam w lewo, serwa jednocześnie wychylają ramię w tą samą stronę. Drążek w prawo - cisza. Nie reagują. Wszystkie cztery wartości na 100, a jak potrzebujesz zmianę kierunku to na -100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 obróć 1 serwo, lub daj rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Wszystkie cztery wartości na 100 No kurde. Wchodzę w [AILDIFF] STATE ACT AIL1 000 100 AIL2 000 100 Do wytłuszczonych wartości nie mam dostępu. Klikam DN, UP i przeskakuje tylko z "ACT", "100" i "100". O co chodzi? :shock: Pawle, a co mi to da, ze sobie obrócę serwo, jak wychylam drążek w jedną stronę, a ono ani drgnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Te pierwsze wartości ustawia się gdzie indziej, spróbuj E.POINT. Właśnie 000 powoduje brak wychyleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 W E.POINT wszystko mam na 100%. Jak powinienem ustawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 No to musisz poszukać, w instrukcji przy tej funkcji jest jakaś uwaga na czerwono, ale nie pamiętam o co chodzi. Przejrzyj spokojnie wszystkie mixery po kolei i powinieneś dojść. Dla ścisłości ja latam w programie V1 - GLIDER ale to nie powinno mieć znaczenia ZNALAZŁEM W funkcji AIL DIFF z jednego skrajnego położenia w drugie przechodzi się przy pomocy drążka lub trymera. Teraz bez problemu powinieneś ustawić cztery razy 100 :idea: :idea: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 A,jak ustawić lotki na przełączniku ,do góry czyli jako hamulec :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 W funkcji AIL DIFF z jednego skrajnego położenia w drugie przechodzi się przy pomocy drążka lub trymera. Teraz bez problemu powinieneś ustawić cztery razy 100 :idea: :idea: :idea: Tak, teraz już działa, dzięki. Ale w międzyczasie znalazłem inny sposób. Zrobiłem to także tym sposobem i działa tak samo. A mianowicie, posłużę się słowami Szymona z jego tematu : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28377 Tryb modelu: acroSerwa lotek wpięte w odbiornik na kanałach 1 i 6 . (...). Standardowo aby ustawić tryb lotek na dwóch serwach włącza się w menu opcję "Flapetron". Jeśli opcja ta jest włączona (State ACT) należy ją deaktywować (State INH) i zatwierdzamy klawiszem MENU. W tej chwili powinniśmy obserwować taką sytuację. Wychylenie drążka lotek powoduje reakcję tylko lewej lotki, pomimo tego, że oba serwa są podpięte do odbiornika. Z menu wybieramy pozycję PROG.MIX. Wchodzimy w MIX1. STATE: ACT <- aktywujemy mikser MASTER: AIL <- kanał nadrzędny: kanał 1 (lotek) - lotka lewa SLAVE: FLP <- kanał podrzędny: kanał 6 (klap) - czyli druga lotka (prawa) OFFSET: 0 UPRATE: 100 <- kopiuj wychylenie do góry w 100 procentach DNRATE: 100 <- kopiuj wychylenie do dołu w 100 procentach SW: ON <- mikser będzie aktywny cały czas, czyli nie potrzeba żadnego przełącznika żeby go aktywować Zatwierdzamy przyciśnięciem MENU. W tej chwili sytuacja powinna wyglądać następująco: Wychylenie drążka lotek powinno spowodować naprzemienne wychylenie się obu lotek w modelu. . Witku, przeczytaj temat, który podałem. Jest coś o hamulcolotkach, ale nie wiem, czy to to, czego szukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 nie zrozumiałem cie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 najlepiej to by było teraz żeby napisać podsumowanie , bo jeden wątek ciągnie się przez 5 stron i z błędami w ustawieniach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 koledzy a ja znalazlem instrukcje do tej aparatury www.skyrc.us/pdf/imax9x.pdf moze wczyms pomorze pozdr.adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam,a ja dalej się męcze z zasięgiem tej aparatury :twisted: ,posprawdzałem antenki,są o.k. Jednak mnie trochę dziwi zwarcie w module wyj.anteny z masą :?: Może ktoś pomoże,a może tak ma być :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jednak mnie trochę dziwi zwarcie w module wyj.anteny z masą :?: Może ktoś pomoże,a może tak ma być :crazy: W żadnym wypadku wyjście anteny ("A" ze zdjęcia) nie powinno być zwarte do masy. Zobacz czy gdzieś w torze wyjściowym nie ma gluta z cyny, a przynajmniej zrób ostre zdjęcie MAKRO i podrzuć do obejrzenia. Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Sprawdziłem wszystko pod lupą nie ma zwarcia, ciekawi mnie ten element, ma 8 nożek bocznych podlutowanych do masy i dwie wej. i wyj. na których jest zwarcie :twisted: URL=http://img209.imageshack.us/i/mod1i.jpg/][ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jak dla mnie to jest to transformator dopasowujący impedancję anteny do impedancji linii. Jeśli tak to powinien stanowić separację galwaniczną wejścia i wyjścia. Ale mogę się mylić bo miałem z tym do czynienia przy znacznie większych mocach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam czy jest mozliwosc kupna tej aparatury ( oprocz hk ) w innych sklepach internetowych tak zeby wyszlo taniej niz w Polsce ?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Tak, najlepiej u źródła czylio Hobbyking.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.