mayo Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 jest możliwość... bezposrednio u chińczyka www.hobbyking.com Pamiętaj tylko, że zawsze jest "niebezpieczeństwo" dodatkowych opłat celnych... edit: pisaliśmy razem ze strejla_u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 to to ja wiem ale aktualnie jest niedostępna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam czy jest mozliwosc kupna tej aparatury ( oprocz hk ) w innych sklepach internetowych tak zeby wyszlo taniej niz w Polsce ?? Pozdro Tzn ? Taniej niż w polsce ? ja w polsce nówke kupiłem za 200zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam czy jest mozliwosc kupna tej aparatury ( oprocz hk ) w innych sklepach internetowych tak zeby wyszlo taniej niz w Polsce ?? Pozdro Tzn ? Taniej niż w polsce ? ja w polsce nówke kupiłem za 200zł ... Taniej ... czyli mniej niż 350 zł bo gdzieś około tyle kosztują. W Polsce za 200 zł ... ?? To chyba sam nadajnik i chyba nie nowy. Przynajmniej nigdzie się z taką ceną nie spotkałem. No ale może źle szukam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jasne , kupiłem sam nadajnik , na pół zepsuty , bez odbiornika itd ... Tutaj masz za 339 zł ;] http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=268 Wystarczy mieć znajomego w sklepie i być stałym klientem . (Sprzedał mi po cenie hurtowej (takiej jak z HK wynosi)) EDIT : Link do sklepu to jest tylko przykład że można kupić poniżej 350zł ;] Ja w tym sklepie nikogo nie znam , tak dla jasności . Apke kupiłem od kolegi co prowadzi własny sklepik stacjonarny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscar Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 koledzy a ja znalazlem instrukcje do tej aparatury www.skyrc.us/pdf/imax9x.pdf moze wczyms pomorze pozdr.adam Polska instrukcja obsługi Turnigy 9X v2 , kontakt z autorem: instrukcja9x(na)gmail .com . Tu 4 pierwsze strony: http://hotfile.com/dl/86984630/da6afd4/INSTRUKCJA9XV2_short.pdf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jasne , kupiłem sam nadajnik , na pół zepsuty , bez odbiornika itd ... Tutaj masz za 339 zł ;] http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=268 Wystarczy mieć znajomego w sklepie i być stałym klientem . (Sprzedał mi po cenie hurtowej (takiej jak z HK wynosi)) Nie każdy w takowym sklepie znajomości ma ... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Poczekaj do 1 grudnia , wtedy są dostawy na HK , i zamów od razu . EDIT : chyba jak się dobrze orientuje dostawy też są około 15 dnia każdego miesiąca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 koledzy a ja znalazlem instrukcje do tej aparatury www.skyrc.us/pdf/imax9x.pdf moze wczyms pomorze pozdr.adam Polska instrukcja obsługi Turnigy 9X v2 , dla wybranych. Tu tylko 4 strony: http://hotfile.com/dl/82378504/68c0099/INSTRUKCJA9XV2_short.pdf.html Dla wybranych czyli dla kogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Mam pytanie po co dajesz przetłumaczony spis treści jako instrukcje obsługi aparatury ? Tym nikomu nie pomożesz (chyba) , jak coś to właduj choćby podstawowe pojęcia na serwer jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Pewnie pełną wersję instrukcji będzie można kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Poczekaj do 1 grudnia , wtedy są dostawy na HK , i zamów od razu . EDIT : chyba jak się dobrze orientuje dostawy też są około 15 dnia każdego miesiąca ? Nie ma co czekać, jak jesteś zdecydowany, to zamawiaj już dziś. Aparatura ta, w HC jest rozchwytywana, i po dostawie jest dostępna dosłownie parę godzin. Koszt to 55 + 30 "zielonych" czyli jakieś 240 zł. A do tego idą Święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 A co do HK , to jak wygląda sprawa z podatkami ? Słyszałem że do ceny przedmiotu i wysyłki trzeba dodać 22% podatku (teraz chyba już 23%) ?? Czy to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 A co do HK , to jak wygląda sprawa z podatkami ? Słyszałem że do ceny przedmiotu i wysyłki trzeba dodać 22% podatku (teraz chyba już 23%) ?? Czy to prawda ? Było na forum milijon razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dużo zależy od rozmiarów paczki i od tego co będzie na liście przewozowym. Ja kupowałem 3 razy i tylko 1 raz paczka trafiła na cło. Prawdopodobnie dlatego że była bardzo duża bo zawierała model + aparaturę. Nawet jeśli twoja paczka trafi na cło to będzie droższa o 35 zł. W sumie nie jest to dużo, bo cena samej aparatury jest niewielka. Moje wyliczenia to 55$ aparatura * 2,88 = 158,4 PLN 158,4 PLN * 22% = 34,8 PLN VAT płacisz od zawartości paczki dlatego nie wliczam tu kosztów przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 A co do HK , to jak wygląda sprawa z podatkami ? Słyszałem że do ceny przedmiotu i wysyłki trzeba dodać 22% podatku (teraz chyba już 23%) ?? Czy to prawda ? Byś musiał nieć naprawdę dużego pecha żeby Ci doliczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Święta świętami ale ja sam muszę sobie niestety kupić Chciałem kupić tą hobbyking za 23 $ ale chyba nie jest to najlepszy wybór i lepiej poczekać aż ta będzie dostępna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Między apką HK a Turnigy9x to jest jak Mozambik a Anglia . Lepiej chwilę poczekać i cieszyć się apką przez długi czas niż kupić , i za 2 lata wymieniać , bo nie będzie spełniać już naszych oczekiwań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam Czy ktoś może planuje zakup tej apki w HK w najbliższym czasie ( koniec listopada/początek grudnia ) ? Chętnie podłączyłbym się pod zamówienie żeby zmniejszyć koszty przesyłki. I jeszcze drugie pytanie bo w sumie jestem prawie zielony z RC ( 1 łódka i robię pierwszy samolot ). Dotąd używam prostej 4 kanałowej apki Pelikana 2,4 , wszyscy tutaj latacie i w apce są ustawienia na różne latające modele, ale czy będzie działała z modelami pływającymi? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Chętnie podłączyłbym się pod zamówienie żeby zmniejszyć koszty przesyłki. ... i zwiększyć koszty związane z UC i VAT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.