pawel66 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 mode 4 też można ustawić w tej aparaturze? Tak, przy mode 2 na odbiorniku zamień serwo lotek z serwem kierunku ;-) nie trzeba, w "stickset" jest wybór od mode 1 do 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Przypadkiem zauważyłem że jest dostępna w tej chwili w wersji Mode 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Przeglądałem temat, ale nie zauważyłem. Czy moglibyście powiedzieć jak sprawdzić zasięg w 9x? Włącza się jakiś tryb? Mógłby ktoś cenna wskazówkę udzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Nie wiem jak jest w Turnigy, ja mam w Spektrum przycisk do bindowania i jednocześnie sprawdzania zasięgu być może tam jest podobnie. Uruchamia się tryb testu z menu, odchodzi na kilkadziesiąt metrów i naciska przycisk celem sprawdzenia. Ale równie dobrze możesz sprawdzić odchodząc od modelu trzymanego przez kogoś w ręku na kilkaset metrów. Jeżeli możesz go kontrolować i nie ma żadnych dziwnych zachowań z poziomu ziemi to w powietrzu nie będzie gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ja też już mam tą aparaturę, ale jak włoże akumulatory 8xAA turnigy LSD 2200mah do dodanego koszyka, to nie mogę zamknąć klapki od baterii. Miał ktoś taki problem, i może ktoś wiej jak pomóc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 obróć koszyk na drugi bok :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miggy Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Sam posiadam 8xEneloop i się da . Włóż koszyczek tak aby wystawał akumulatorami w stronę klapki.Klapka wejdze z oporem ale wejdzie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Sie boje, że coś się urwię. Bo to wchodzi strasznie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ten typ tak ma :devil: Przewodzik sprytnie poukładaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Dałem radę zamknąć, ale klapka wybrzusza się na jakieś 2mm, więc chyba tak nie powinno być. Ze zwykłymi bateriami jest wszytsko ok, albo to dlatego, ze nie podpiąłem przewodów. Jeszcze się trochę pomeczę, może się uda. A swoją drogą, to świetna aparatura, do Yaka-54 z epp to wykorzystuję może 20% możliwości aparatury (tylko żeby nie ta klapka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Klapką się nie przejmuj, bo tak po prostu z nią jest, koszyczek z akku jest troszkę za duży, jeśli tak Ci to przeszkadza to kup sobie pakiet :wink: Ja używam Rhino 2620, jak zresztą pewnie sporo użytkowników tejże aparatury, w takiej konfiguracji klapka zamyka się bez problemu, nie ma żadnych oporów, pakiet po prostu pasuje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 No to zamknałem i siedzi, może nie pęknie, aż tak chyba się nie wygieła. Pakiet może sobie dokupię póżniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Oczywiście też miałem z tym problemy, raz za nic nie mogłem sobie z klapką na lotnisku poradzić z ratunkiem wtedy przyszła taśma. 8) Edit I nie przejmuj się, myślę, że nie pęknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snapcase Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Miałem podobny problem - użycie siły pomogło. Moja metoda - aku w stronę nieszczęsnej klapki, odpowiednie upchnięcie kabli, klapka płasko przylegająca i siłowe jej "pchnięcie" do góry. Od kilku prób chyba się zatrzask wyrobił i chodzi jakoś łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dzisiaj chciałem trochę poćwiczyć słynną T9X. Bindowanie z odbiornikiem przebiegło pomyślnie. Następnie przy próbie uruchomienia systemu normalnie wychodzi, że po podłaczeniu serw do jakiegokolwiek kanału zaczynają one szaleć. Sprawdzałem na trzech sztukach odbiorników - na każdym to samo. Aparatura: Turnigy 9X 9Ch v2 Odbiornik: Turnigy 9X8C-V2 Serwa: HXT900 Po wyłączeniu nadajnika serwa ustawiają się w skrajnym położeniu i nie szaleją, po włączeniu zaczynają tańczyć pogo. Ma ktoś jakiegoś pomysła? Nadajnik uwalony? Obsługa niedouczona? Czy skutek że dzisiaj dopiero poniedziałek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 U mnie ponowne zbindowanie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ale miałeś/widziałeś takie właśnie objawy? Zasilanie w trakcie bindowania dawałem z Li-Pola przez regulator. Może tak nie wolno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Miałem tak raz u siebie (nadajnik z RadioClone). Ja identycznie zasilam: nadajnik z pakietu Rhino 3S dedykowanego, odbiornik z 2S przez BEC Turnigy 3A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zobacz czy nie przestawiłeś modulacji PPM na PCM w radiu. Miałem kiedyś taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dziękuję merlin1212, trafiłeś w sedno. Było PCM :| W takim razie pytanie pomocnicze: Po co są w tym radiu dwie modulacje PPM/PCM i w jakich okolicznościach je stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.