ojdas Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Witam, Mam takie pytanko czy można wysłać paliwo modelarskie Pocztą Polską jako paczka? Muszę przesłać silnik + paliwko 2,5l i teraz się zastanawiam czy taka paczka może być nadana...? Może ktoś z Was już wysyłał takie paczki? pzdr. Piotr
Slawek_9000 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Nastik wysyła pocztą, ale pisze gdzie jest góra i paczka jest traktowana jako ostrożna co chyba więcej kosztuje
bigkris Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 wrzuc paliwo do worka jakiegos, na smieci np i dokladnie obklej. a pozniej do paczki
darek_op Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Oj chyba się mylicie, wydaje mi się że w regulaminie przewozu przesyłek PP jest informacja o zakazie wysyłania materiałów niebezpiecznych ( w tym także łatwopalnych). Taki zapis jest napewno w przypadku firm kurierskich.
Grzegorz Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 w regulaminie przewozu przesyłek PP jest informacja o zakazie wysyłania materiałów niebezpiecznych ( w tym także łatwopalnych) I takie oświadczenie należy podpisać na blankiecie nadania paczki.
Konrad Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 "Oświadczam że nadawana przesyłka nie zawiera materiałów wybuchowych i innych wyłączonych z przewozu pocztowego...Podpis..." jakoś tak to było,pisałem z głowy.Teoretycznie wysyłanie paliwa jest zakazane,ale w praktyce wyglada to troszke inaczej,wszystkie sklepy modelarskie bezproblemowo wysyłają paliwo(żarowe i samozapłonowe) bez większych problemów.Ja również nie stosuję się do tej adnotacji na kwitku wysyłam praktycznie wszystko-grunt to jedynie dobrze zapakować i jazda...
darek_op Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 I łamią prawo , oczywiście do czasu. Pamiętam jak w firmie w której pracuje , uległo samozapłonowi właśnie paliwo wysłane w przesyłce. Samochód i przesyłki spłoneły doszczętnie, a prokurator zgadnijcie kim się zajął w pierwszej kolejności. :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.