willyfog Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 czesc, po kilku razach scigania kreta (w koncu go dopadlem) laduje moje 3s i okazuje sie ze laduje tylko 2 cele. proboje zmierzyc kazda cele z osoba voltomierzem przez zlacze serwisowe i okazuje sie ze odczyty sa takie: I: 0 v II: 3,95 v III: 3,96 v Cos mi sie nie chce wiezyc ze calkiem padla. Ok to biore sie za sprawdzanie laczy i nic nie widac ze jest nie halo. Czy mozliwe jest ze jedna z elektrod odlaczyla sie w samej baterii (tj. w tej srebrnej foli)? ktos juz przezywal cos podobnego, co robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Tak... jest możliwe. Zdaje się, że wczoraj kolega Coaxial miał taki przypadek ze swoim pakietem 3S. Oderwały mu się dwa przewody złącza serwisowego od ogniw. Rozbierz pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyfog Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 nie ma bata, wszystko wyglada ok, wszystkie kabelki dobrze sie tyrzmaja gornej plytki, musi to byc cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Zmierz napięcie na kablach prądowych. Jak się tylko odłączyła/urwała 1 celka, to dla całego pakietu będziesz miał 0V. PS Dawno temu te blaszki wchodzące do woreczka foliowego lubiły korodować (zielony nalot) i odpadać, teraz się z tym nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyfog Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 caly pakiet pokazuje 7,92 v, juz calkiem zglupialem. chociaz czekaj mozesz nie miec racji gdyz pakiet jest podlaczony nie szeregowo a do plytki wiec jak jeden wyleci to chyba nadal bedzie pokazywalo napiece? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Często nie mam racji i wcale nie muszę, ale dodawać potrafię Z tego co opisujesz, masz celkę do wyrzucenia, zostanie Ci fajny pakiecik 2S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyfog Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 hmm, chyba masz racje, tania chinszczyzna holerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pterek Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 mam podobną sytuację. W takim razie rozumiem że mogę jeszcze wykorzystać pakiet i zrobić z niego 2cele (7,4v)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.