elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Endurance ZYJE !!! (tzn jeszcze nie latal ale jutro oblot) - musze sie wyrobic aby na niedziele byl w 100 % sprawny Po naprawie mojego motoszybowca efekt przedstawia sie nastepujaco : I jakie opinie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 W pełni pozytywne Myślałem po pierwszej focie że to laminat ale widzę że klasyk. Bardzo estetyczny no i ma lotki co sprawi że na zboczu będzie lux torpeda :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 No, No całkiem ładnie. Kurcze dlaczego nie mogę przekonać się do „motylka”. Widzę zawiaski na lotkach, ja przy swoim Sweet’cie zastosowałem zwykłą tasiemkę biurową. Całkiem dobrze trzyma i szparki nie mam . Udanych lotów, powiedz jaka jest obecna waga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Jeszcze mnie na laminat nie stac. Ale dostalem 3 prace - w sumie 5h dziennie (w 3 prach) wiec kasa pewnie zadniedlugo sie pojawi. Model z wyposazeniem : 2xconrad, 1xtower pro 3010, dynam 18A, silnik 2xcd i przekladania, pakiet 1550 3s, oraz rex5 wazy 715g (rozp1.6m) Niewiem czy warto zrobic klapolotki ?? - model zawsze byl szybki. A dla Mallina - Profil SD 7037 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Przeczytajac pod temat, myslalem ze to wielka kicha bedzie. Jestem mile zaskoczony:) fajny modelik profil wrecz ideal:D:D co bylo uszkodzone jesli moge wiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 1.Kraksa - urwany snap - model w glebie po skrzydlo - poalmany przod kadluba. 2.Kraksa - przegiecie z predkoscia - skasowane tryby od serwa - nadlamany statecznik 3.Kraksa - nauka brata latania - korkociag z 300 m ( nie widzialem po godzienie lotow mayslalem ze juz potrafi) - drzewo - konar do polowy centro(przeszlo przez keson), Polamamy kadlub (dziwne). Po ostatenij naprawie model zdfecydowanie przytyl ale moze przez to bedzie krecil jeszcze lepsza akro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Jak masz możliwość to zrób klapolotki. W swoim elektro klapolotki mam wychylone gdzieś około 3-5 stopni i to w zasadzie wystarcza podczas powolnego lądowania. Miksu z wysokością nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 W swoim elektro..... Miksu z wysokością nie polecam... Nie podajesz konkretnie jaki masz model. Jak i czy w ogóle miksować klapy z wysokością zależne jest od modelu. Z Twojej odpowiedzi wnioskować można iż nie polecasz tego miksu w ogóle. Niestety taka rada jest radą bardzo błędną :) Ładnie Ci wyszedł ten Edurance Elektron Z tego co opowiadałeś to kupa wiórów wcześniej z tego była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 stary toc to kupa gowna z laminatu byla Teraz dostalem dobra propozycje.. ale o tym w nowym dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Marcin, jaki model? Dwa posty wyżej. Miksowanie klap z wysokością jest uzależnione od modelu a szczególnie od profilu płata i to się zgadza, są profile gdzie w ogóle nie zaleca się klap czy klapolotek. Co do miksowania klapolotek z wysokością mam mieszane uczucia. Zachowanie modelu podczas wolnego lotu jest bardzo uzależniona od panujących warunków, co i tak powoduje reakcje na ster. W moim modelu (profil MH32) przy klapolotkach ma tendencję do wznoszenia się, ale to nie jest reguła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Rozmawiajac z Aleksandrem Laskowskim dowiedzialem sie ze moj model moze miec kalpolotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 I jakie opinie ?? Bez tych kolorowych fal jest dużo ładniejszy Teraz wygląda bardziej profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Zdecydowanie profesionalnie 8) Ale tamten tez byl ladny - taki swoiski, a latal i tak bardzo ladnie Mozna powiedziec ze moj model poprostu z malego dziecka dorosl :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.