Marek_Spy Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czy ktos probowal zasilac model z 2s A 123 ? bo mnie juz szlag trafia z Ni- Mh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czy ktos probowal zasilac model z 2s A 123 ? bo mnie juz szlag trafia z Ni- Mh A mnie trafia bo już było. Zasil i powiedz czy odbiornik/serwa wytrzymały. A o czymś takim jak UBEC słyszałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Zasil i powiedz czy odbiornik/serwa wytrzymały. Wytrzymały Odbiornik Assan 7kan. serwa standardy hitec od 325 do 635 bodajże i działa bez problemu. Oczywiście bez stabilizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A mnie trafia bo już było. Zasil i powiedz czy odbiornik/serwa wytrzymały. A o czymś takim jak UBEC słyszałeś ? hihi nawet takie cuś robię :rotfl: tyle ze mało do zbijania więc po co U- bec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A mnie trafia bo już było. Zasil i powiedz czy odbiornik/serwa wytrzymały. A o czymś takim jak UBEC słyszałeś ? hihi nawet takie cuś robię :rotfl: tyle ze mało do zbijania więc po co U- bec ? Mało do zbijania ale z drugiej strony "Jest ryzyko jest zabawa" :devil: ps. Z pełnym szacunkiem dla Twojej osoby - wiem żeś elektronik więc trochę dziwi mnie Twój post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Powiem tak, po podłączeniu do odbiornika na akku jest koło 6.85V - przy 6 serwach u mnie tak było. więc myślę że nie warto dawać stabilizatora jeśli serwa są przewidziane pod 6V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 łatwiej jest zbić ok. 3 V niż 0,85 V nie mówiąc o spadku napięcia do 4 V przy rozładowanym akumulatorze . Ale znowu mi się pojawił nowy temat .. przetwornica do aku A123 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja ze spokojem uzywam tego w "gigancie" pod 50tke. Mam 2 pakiety polaczone rownolegle przez oddzielne wlaczniki. Zero problemow jak dotychczas po kilkunastu lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czy ktos probowal zasilac model z 2s A 123 ? bo mnie juz szlag trafia z Ni- Mh Tu masz duży topic o tym. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10458&postdays=0&postorder=asc&start=0 Następnym razem użyj szukajki.......... po to jest taka funkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.