41G66 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Mam aparaturę DSX9 , instrukcję i nie daję rady z ustawieniami w moim motoszybowcu.
skiron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 napisz jaki masz problem to może ktoś odpowie , czy z ustawieniami samego szybowca (SC),itp. , czy może z elektroniką na pokładzie aż po ustawienia w samym nadajniku , rozjaśnij trochę
41G66 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2009 Problem jest w ustawieniu nadajnika , nie wiem jak zaprogramować , mam instrukcje w j. angielskim. Sciągnołem z netu instr. PCM9X, ale ja mam DSX9 i programowanie troszke się rózni. Mam Heli JR i tu nie mam problemów ale zaprogramowanie szybowca z lotkami i klapami mix to juz problem :?:
jacek LP Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 JR PCM 9X i DSX9 mają bardzo zbliżony wygląd i obsługę menu. To prawda, że domyślnie DSX9 ma ustawiona heli i nie ma terkotrki (grzechotki) na manetce gazu. Wystarczy włączyć menu systemowe (włączając aparaturę jednocześnie prztrzymując przycisk enter) i wybrać rodzaj modelu - szybowiec (spośród acro, heli, glider). Miksery ustawia się w drugim menu (menu ustawień modelu) i programuje się je bardzo intuicyjnie. W czym konkretnie tkwi problem?
41G66 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 DSX9 , wybór modelu ( glider) OK z tym sobie radze, pozniej wlaczam nastepne menu i chce ustawic lotki mix z klapami i tu nie wiem co i jak zrobic ? Mam szybowiec w którym za lotka podaza klapa , pozniej jeszcze ladowanie wiec trzeba cos przelaczyc aby wychylic kalapy ale sterowac lotkami ? Podlaczylem odbiornik serwa i troche sie bawie ustawieniami , ale do niektorych przelacznikow nie mozna przypisac klap ? moze nie wiem jak to zrobic ? np. przelacznik FLAP trzy pozycje idealnie ale steruje tylko jednym serwem a ja chce dwoma , jak to zrobic ?
skiron Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 np. przelacznik FLAP trzy pozycje idealnie ale steruje tylko jednym serwem a ja chce dwoma , jak to zrobic ? po pierwsze musisz drugie servo od lotek podłączyć pod wolny kanał (np. GEAR) i go domiksować do lotek , później wejdź do menu (FLAP SYS) gdzie masz trzy możliwości ustawienia klap NORM MID LAND , przełącznik jest trzy pozycyjny oznaczony na radiu jako FLAP , pod każdym z nich możesz ustawić klapy jak chcesz , możesz także domiksować od razu wysokość jako kompensację klap jeszcze jedno , czy ten szybowiec ma oddzielnie klapy i lotki czy posiada tylko lotki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.