wojtek-a Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czesc Przyszlo i mi napisac post w tym dziale. Historia nie jest pasjonujaca. Pojechalem polatac Blissem. Wszystko szlo pieknie, cieplo, zero wiatru, sielanka. W pewnej chwili znudzilo mi sie krazenie. Wzialem rozped celem zrobienia petli nad plyta lotniska ...i w momencie zaciagania draga odpadla jedna czesc statecznika :x . Bylem moze max. z 10 m nad ziemia, wiec szybowczyk runal z calym impetem w glebe, bez najmniejszej reakcji na stery :| :cry: :evil: . Teraz bede musial sie zebrac w sobie i sprobowac go posklejac (wyglada na to, ze elektronika dziala, tylko nie jestem pewny silnika). ps uwaga: fatalna jakosc zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Patrze na zdjęcia, ogrodzone lotnisko .....hmm..... wszystko jasne, bo to nie w kraju Chcesz powiedziec ze ten kret własnie się opalał na płycie lotniska ? Rozbierz serwa i odbiornik, mogło sie nabawic coś zimnych lutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Ładny model.Posklejasz wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Czesc Wczoraj wieczorem zerknalem na model. Da sie pokleic. Konstrukcja jednak bardzo delikatna. Mietka i srednia balsa. Statecznik po prostu nie wytrzymal przeciazenia (profil MH32, szybowiec da sie rozpedzic, choc nie wyglada). Elektronika dziala, naped, nawet serwa jak nowe ! Na szczescie to tylko okolo 800g i mala wysokosc. Co do kreta... . Gdyby pojawil sie na plycie ( kilku sie odwazylo i marnie skonczylo ) to dostalby od razu widlami po plecach :twisted: :lol2: . Cala historia wydarzyla sie ok. 10 m przed plyta (chyba pole burakow :wink: :rotfl: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 wojtek-a, witaj w clubie :wink: W pewnej chwili znudzilo mi sie krazenie. Wzialem rozped celem zrobienia petli nad plyta lotniska ...i skrzydełka zaklaskały :wink: Model już odbudowany, jedyna strata to regulator i nie wiem jak pakiet (siedzi na ładowarce) Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Czesc Postarales sie . Mnie przez 4 lata nie udalo sie go tak okrutnie potraktowac :!: 8) . Jakim sposobem zepsules regiel? Nie zdjales nogi z gazu :?: :twisted: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Wszystko działa :mrgreen: nie wiem chyba zmęczenie materiału go dopadło, i złożyły się skrzydełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo18 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Upss... Dobrze że krety na terenie lotniska nie są pod ochroną Dla ominięcia niektórych wydażeń czasem warto żeby model nie latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.