buszmeno Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam Czy spotkaliście się z zastosowaniem prop-savera na oś 5 mm. Czy jest to bezpieczne? Śmigło 11x7, silnik emax 2815/09
jary14 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Ja największego propa widziałem 4mm, a największe śmigło jakie stosowałem do prop-savera to 10 cali i wszystko było ok
buszmeno Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Opublikowano 29 Maja 2009 Propa 4 mm rozwierciłem na 5. Testy na śmigle 11x7 zakończone pomyślnie. Dzięki
buszmeno Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 Chyba jednak przedwcześnie się ucieszyłem. Postanowiłem sprawdzić jeszcze raz - tym razem na śmigle 11/8,5 - wyrwało śmigło. Założyłem 10x6 - wyrwało. Na 2/3 gazu wszystko ok, problem zaczyna się przy pełnym gazie. Jakaś rada? Kończą mi się śmigła.
buszmeno Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 Gumka była oryginalna, dołączana do prop-savera. Później założyłem o-ring o tej samej średnicy. Spróbuje z 2 o-ringami. A może prop-saver to ślepa uliczka. Np tu http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=990 odradzają stosowanie propa (kV podobne, ciąg podobny).
gładkilot Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 na takie śmigło to 2 minimum.... z 1 miałem nawet problem przy malutkim silniczku 3f TowerPro 3mm oś......albo spróbuj ze zwykłymi gumkami recepturkami...
baxter12 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Eeeeee.. wywalcie te gumki, to kicha. jeszcze raz napisze RANCIK OD PREZERWATYWY, namotasz go tyle razy ile ci sil starczy w palcach, a on i tak sie nie zerwie,. Najwieksze smiglo z jakim latlem na takiej gumce to 11x4,7 SF. Silnik Turnigy bodajze 36-42 czy tak jakos, do piwnicy nie chce mi sie schodzic, regler 50A. Tak wiec moc konkretna. Baxter
camkey Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 jeszcze raz napisze RANCIK OD PREZERWATYWY, Musi byc nowa czy moze byc uzywana? :roll:
buszmeno Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jutro rano spróbuje. Z nową :wink:
buszmeno Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2009 baxter12, dobra rada. Właśnie wróciłem z lotów i rancik spisał się znakomicie. Namotany 3 razy i trzyma jak diabli. dziękuję i pozdrawiam
bubu2 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Kupujemy dętkę do roweru, nożyczkami odcinamy tyle gumek, ile nam potrzeba i takiej szerokości, jakiej potrzebujemy. pozdr.
baxter12 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Kupujemy dętkę do roweru, nożyczkami odcinamy tyle gumek, ile nam potrzeba i takiej szerokości, jakiej potrzebujemy. pozdr. Wyprobuj mojego sposobu, jest drogi, ale tamta guma ciagnie sie pieknie, jest mocna i nie starzeje sie tak szybko.. Zapomnisz o detce. Kto raz sprobuje prezerwatywy nie bedzie chcial nic innego. No i przyjemnie sie zaklada, nie trzeba jej srubokretem dociagac.. Baxter
Grzegorz Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 No i przyjemnie sie zaklada, nie trzeba jej srubokretem dociagac.. O kurczę, człowiek uczy się przez całe życie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.