woj-tech Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Docieranie silników OS serii SX - FX i AX OS Docieranie silników ABC MVVS i OS serii LA To są przetłumaczone instrukcje OS i MVVS. Swoje MVVS-y (wersja z gaźnikiem C/L) docierałem tym sposobem i nie wiem ile jest w tym zasługi dobrego dotarcia ale silniczki spisują się naprawdę bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wypadek z ciężarkiem powinien Ci dać do myślenia. Loty modelem trzeba przeprowadzać ze szczególnym uwzględnieniem warunków bezpieczeństwa traktując wszystkich (przypadkowych przechodniów i obserwatorów) jako potencjalnych samobójców, którzy w najmniej spodziewanym momencie wejdą do kręgu!! Najlepiej latać na terenie ogrodzonym i specjalnie do tego celu przeznaczonym, a jeśli jest to niemożliwe to radziłbym zabrać ze sobą co najmniej dwóch pomocników, którzy w trakcie latania zapewnią bezpieczeństwo pilnując żeby nikt nie wlazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam kolegów Poruszyłem chyba niezły temat odnośnie docierania silników. Przeczytałem Twoje tłumaczenie i jestem pod wielkim wrażeniem roboty którą wykonałeś okazuje się że nie tylko dla mnie. Tak naprawdę to istnieje potrzeba że by instrukcje docierania były w języku polskim skoro jest u nas rynek zbytu na silniki-niestety nie spotkałem się jeszcze z instrukcją czy to dotyczącą silników czy też innych modelarskich rzeczy w języku polskim (jest czeski, chiński, niemiecki, francuski a nawet rosyjski ale polskiego nie uświadczysz)-może klienci wymogą coś w tym względzie na dystrybutorach. Bardzo Ci dziękuję za tłumaczenie bo nie znam angielskiego a te instrukcje będą mi bardzo pomocne. W przeszłości co prawda uruchamiałem silniki ale były to JENY albo ruskie takie "gniotsa nie łamiotsa" a po tej instrukcji OS-a widzę że nic z tamtej wiedzy mi się nie przyda i trzeba dokładnie zgodnie z instrukcją postępować bo można od razu zrobić złom z nowego OS-a :roll: Pozdrawiam Stanisław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj-tech Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Przeczytałem Twoje tłumaczenie i jestem pod wielkim wrażeniem roboty którą wykonałeś Z twojego postu wynika że przypisałeś mi zasługi za tłumaczenie instrukcji. Chciałbym sprostować że moje są tylko linki a autorem tłumaczenia jest widoczny na avatarze Marek vel Zbieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Witam kolegów Wojtku to że umieściłeś linki to też jest jakaś robota i chęć pomagania innym. Oczywiście autorowi tłumaczenia również bardzo dziękuję za tekst insrukcji po polsku. Pozdrawiam Stanislaw :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.