wichercat Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Witam, czy da się przerobić jeden z włączników w MX12 tak aby mieć klapy 2 pozycyjne ?
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 A jest potrzeba? Jeśli nie korzystasz w modelu z kanału podwozia, możesz sobie zmiksować klapy z podwoziem i masz piękne 2-pozycyjne klapy Ba, co ja gadam, nawet 4 pozycyjne Na dwóch przełącznikach można przecież 4 stany zapisać EDIT, żeby nie być gołosłownym, własnie sprawdziłem to rozwiązanie u siebie w nadajniku (także MX-12) i działa poprawnie.
wichercat Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 Tzn używam kanału klap i podwozia bo klapy mają dwa serwa. Ale jeżeli dobrze zrozumiałem to mogę np mieć pod jednym przełącznikiem zmiksowane na pełne wychylenie a na drugim mikserze na np startowe ustawienie ?
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 Jeśli korzystasz z klapolotek (tak chyba się nazywa układ kiedy jednocześnie lotki są klapami) to masz jedne wychylenia pod jednym przełącznikiem, a drugie pod drugim - i nie ma problemu. Jeśli natomiast masz jedno serwo klap pod przełącznikiem klap, a drugie pod przełącznikiem podwozia, to musiałbyś serwa klap dać na kably Y i wtedy mógłbyś ustawić sobie dwa wychylenia klap na różnych przełącznikach. Serwa klap na kablu Y chyba nawet lepiej mieć, wtedy masz oba serwa wychylane w tym samym czasie - no chyba że serwo padnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.