Skocz do zawartości

Poradźcie jaki silnik

mnich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Latam na spalinkach, więc moja wiedza o silnikach elektrycznych jest niewielka. Dlatego potrzebuję pomocy doświadczonych kolegów.

Chcę ulotnić motoszybowiec i potrzebuję do niego silnika.

Oczekuję ciągu ok 1200g.

Myślałem o silniku firmy Mega ale jest drogi i do tego potrzebuje dużo prądu a więc i drogi jest do niego regulator.

Macie jakieś propozycje silnika dobrego a w jakiejś przyzwoitej cenie?

Oczywiście nie chodzi mi o jakieś najtańsze jednorazowe ustrojstwo.

Dzięki

Opublikowano

rozpiętość 2m

profil Rg12

Przewidywana waga modelu 1200 - 1400g

Dodam jeszcze, że interesuje mnie sprzęt, który dostanę w kraju.

Opublikowano

mnich

Sugeruję silnik KEDA A22-15M lub KEDA A22-10S - ceny w granicach 80 zł.

Do tego regulator 20 - 30A ( np. choćby taki TP Mag 8 30A za ok. 80 zł. )

Opublikowano
( np. choćby taki TP Mag 8 30A za ok. 80 zł. )

Wszystko fajnie ale uważaj bo sporo osób narzeka na to ,że strasznie te magi sieją zakłócenia - sam nawet u kolegi widziałem no i na forum czytałem...

Opublikowano
zwanego "strzału '"elektroszybowca na pułap a nie mozolne wspinanie się do góry

Chyba ja :oops:

Junior ma 1900mm, silnik pobiera 27, 30A i tak wasnie sie zachowuje - strza na pulap...

Opublikowano

No tak Jarku :D mnie wkurza walka o kazdy metr wysokości .Kopa do góry i "ratuj sie kto moze, pokaz co potrafisz , a nie ciągaj się silnikiem po "niebie"

Opublikowano
" 3d byś mógł pokręcić "

Ktoś już wspominał o celowosci tak zwanego "strzału '"elektroszybowca na pułap a nie mozolne wspinanie się do góry

I właśnie o coś takiego mi chodzi, do góry i potem spokojny relaks lub akrobacje .

Podoba mi się propozycja Instruktora.

Jak już pisałem nie chcę wydawać fortuny ale za bardzo oszczędzać też nie myślę , napęd ma być w miarę niezawodny i trwały.

Spalinowymi latam na os-maxach i czegoś w tym guście szukam w elektrykach.

EDIT

To jeszcze jedna sprawa w tym temacie. Czy może ktoś mi wytłumaczyć, pokazać na zdjęciu co oznacza takie stwierdzenie: "Silnik jest fabrycznie przygotowany do montażu "za wręgą""

Dzięki za zainteresowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.