mnich Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam Latam na spalinkach, więc moja wiedza o silnikach elektrycznych jest niewielka. Dlatego potrzebuję pomocy doświadczonych kolegów. Chcę ulotnić motoszybowiec i potrzebuję do niego silnika. Oczekuję ciągu ok 1200g. Myślałem o silniku firmy Mega ale jest drogi i do tego potrzebuje dużo prądu a więc i drogi jest do niego regulator. Macie jakieś propozycje silnika dobrego a w jakiejś przyzwoitej cenie? Oczywiście nie chodzi mi o jakieś najtańsze jednorazowe ustrojstwo. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2106&Product_Name=KD_A22-20L_Brushless_Outrunner_Motor mam go w elektroszybowcu 2m. jeszcze nie latany. a twój jaką ma rozpiętość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 rozpiętość 2m profil Rg12 Przewidywana waga modelu 1200 - 1400g Dodam jeszcze, że interesuje mnie sprzęt, który dostanę w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_19_283&products_id=2939 zobacz TO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 http://www.modelemax.pl/p...roducts_id=2939zobacz TO no to by była rakieta zastosowanie: modele trenerków i elektroszybowców do 2000g, akrobaty do 1600g, akrobaty 3D do 1200g i 3d byś mógł pokręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 mnich Sugeruję silnik KEDA A22-15M lub KEDA A22-10S - ceny w granicach 80 zł. Do tego regulator 20 - 30A ( np. choćby taki TP Mag 8 30A za ok. 80 zł. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 ( np. choćby taki TP Mag 8 30A za ok. 80 zł. ) Wszystko fajnie ale uważaj bo sporo osób narzeka na to ,że strasznie te magi sieją zakłócenia - sam nawet u kolegi widziałem no i na forum czytałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 " 3d byś mógł pokręcić " Ktoś już wspominał o celowosci tak zwanego "strzału '"elektroszybowca na pułap a nie mozolne wspinanie się do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 zwanego "strzału '"elektroszybowca na pułap a nie mozolne wspinanie się do góry Chyba ja :oops: Junior ma 1900mm, silnik pobiera 27, 30A i tak wasnie sie zachowuje - strza na pulap... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 No tak Jarku mnie wkurza walka o kazdy metr wysokości .Kopa do góry i "ratuj sie kto moze, pokaz co potrafisz , a nie ciągaj się silnikiem po "niebie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Tak lubie szybko do gry a potem full relax... Jednak tylko dlatego bo zwykle mam malo czasu miedzy kolejnymi zajeciami. Przepraszam za OT, ale tak jako musialem... Mnich sprobuj to: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=4754, ma naprawde niezego kopa i chyba nie jest tragicznie drogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 " 3d byś mógł pokręcić "Ktoś już wspominał o celowosci tak zwanego "strzału '"elektroszybowca na pułap a nie mozolne wspinanie się do góry I właśnie o coś takiego mi chodzi, do góry i potem spokojny relaks lub akrobacje . Podoba mi się propozycja Instruktora. Jak już pisałem nie chcę wydawać fortuny ale za bardzo oszczędzać też nie myślę , napęd ma być w miarę niezawodny i trwały. Spalinowymi latam na os-maxach i czegoś w tym guście szukam w elektrykach. EDIT To jeszcze jedna sprawa w tym temacie. Czy może ktoś mi wytłumaczyć, pokazać na zdjęciu co oznacza takie stwierdzenie: "Silnik jest fabrycznie przygotowany do montażu "za wręgą"" Dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.