spameros Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Witam wszystkich, zakupilem model Cessna 480 firmy Pelikan(http://tinyurl.com/l2dz4q), ale niestety nie wiem jak naladowac baterie przy pomocy ladowarki zawartej w zestawie ? Zestaw nie zawieral zasilacza, tylko sama ladowarke do baterii Li-Pol. Jaki zasilacz mam zakupic albo w jaki inny sposob ladowac ta baterie ? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
zzradek Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Ładowarkę trzeba podłączyć do zasilacza 12V o wydajności kilku amper, (np od radia CB) albo do akumulatora samochodowego. Jesli będziesz kupował zasilacz, to lepiej wydać pieniądze na taki o wydajności przynajmniej 5A, przyda się na pewno w przyszłości, bo większość ładowarek modelarskich takiego zasilacza potrzebuje.
spameros Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dzieki za pomoc! Zaopatrze sie w odpowiedni zasilacz. Pozdrawiam Po wyprobowaniu kilku mozliwosci: - zasilacz z komputera - podlaczalem na kilka sposobow i zasilacz nigdy sie nie wlaczal - prostownik 12V - podlaczenie spowodowalo uszkodzenie bezpiecznika i nie wiem czy dalsze elementy sa w porzadku Czy ktos moze mi pomoc z doborem odpowiedniego zasilacza lub powiedziec jak powinnienem podlaczyc zasilacz od kompa ? Probowalem +12V i 0 ale niestety nic nie dawalo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.