spameros Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam wszystkich, zakupilem model Cessna 480 firmy Pelikan(http://tinyurl.com/l2dz4q), ale niestety nie wiem jak naladowac baterie przy pomocy ladowarki zawartej w zestawie ? Zestaw nie zawieral zasilacza, tylko sama ladowarke do baterii Li-Pol. Jaki zasilacz mam zakupic albo w jaki inny sposob ladowac ta baterie ? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ładowarkę trzeba podłączyć do zasilacza 12V o wydajności kilku amper, (np od radia CB) albo do akumulatora samochodowego. Jesli będziesz kupował zasilacz, to lepiej wydać pieniądze na taki o wydajności przynajmniej 5A, przyda się na pewno w przyszłości, bo większość ładowarek modelarskich takiego zasilacza potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spameros Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dzieki za pomoc! Zaopatrze sie w odpowiedni zasilacz. Pozdrawiam Po wyprobowaniu kilku mozliwosci: - zasilacz z komputera - podlaczalem na kilka sposobow i zasilacz nigdy sie nie wlaczal - prostownik 12V - podlaczenie spowodowalo uszkodzenie bezpiecznika i nie wiem czy dalsze elementy sa w porzadku Czy ktos moze mi pomoc z doborem odpowiedniego zasilacza lub powiedziec jak powinnienem podlaczyc zasilacz od kompa ? Probowalem +12V i 0 ale niestety nic nie dawalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.