Ghandi Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 no niestety. Co tu wiel episać: 1. Za ciemno!!!! 2. Za dalekoooo!!!! 3. Za ciemno.... Model lata poprostu CUDOWNIE!!! W ręce czuć te 600 gram, przyznam ze martwilem sie ze bedzie szybki i ciężki w locie - ledwie jednak oderwal się od ziemi - BAJECZKA! absolutnie przecudowny! W powietrzu idzie jak po sznureczku, leciutki i jednoczesnie agresywny, mozna się w nim zakochać nie tylko z widoku ale z oblotu i przyznam szczerze ze model jest wart kazdej zlotówki. Niestety - chcialem polatac dzisiaj, bylo juz jednak za ciemno, model odlecial CIUT za daleko, schowal się na ciemnym tle i niestety lądowanie wyszlo mi eee.... no ciut za twardo Uszkodzenia - kadlub za kabiną, w skrzydle pękła krawędź natarcia w pomiędzy 2 żeberkami. Zastanawiam sie wlasnie - odbudowywać kadlub czy darowac sobie i kupic nowego extrima szkoda, nie?
Way Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 lądowanie wyszlo mi eee.... no ciut za twardo :shock: Ciut? Ghandi, tyś zdrowo nastraszył kreta :!: No i szkoda modelu cholirka. A taki śliczny był. Kupuj nowego a ten się przyda na części
Ghandi Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 lądowanie wyszlo mi eee.... no ciut za twardo :shock: Ciut? Ghandi, tyś zdrowo nastraszył kreta :!: No i szkoda modelu cholirka. A taki śliczny był. Kupuj nowego a ten się przyda na części postam sie jutro odbudowac, to nie kosztuje 180 pln a w zasadzie jedynei materialy jakie juz mam wiec - zywica w dlon, balsa w łape i bedziemy jutro grzebali
motyl Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Ghandi, jak się nie umie laac to sie umie kleić A tak serio to ostro żeś przyziemił
Ghandi Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 Ghandi, jak się nie umie laac to sie umie kleić A tak serio to ostro żeś przyziemił hahahahhaahahhaha zebys wiedzial - cos w tym jest
Tomek Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Bartek zostaw żywice w spokoju. Poskładaj wszystkie elementy w całość i zapuść CA. W końcu chyba tag go budowałeś?(Z CA?) Warunek to posiadanie w miarę większości części. W moim Extrimie zanim go jeszcze oblatałem notorycznie łamałem wręgę kadłubową tą pod skrzydłem. Jednak poza wyrwanym ogonem obrażeń brak. Już naprawiony i czeka na loty
Ghandi Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Opublikowano 20 Marca 2007 Bartek zostaw żywice w spokoju.Poskładaj wszystkie elementy w całość i zapuść CA. W końcu chyba tag go budowałeś?(Z CA?) Warunek to posiadanie w miarę większości części. W moim Extrimie zanim go jeszcze oblatałem notorycznie łamałem wręgę kadłubową tą pod skrzydłem. Jednak poza wyrwanym ogonem obrażeń brak. Obrazek Już naprawiony i czeka na loty No niestety u mnie masakra byla spora, część części gdzieś poleciała także czeka mnie raczej dłubanina i odtwarzanie, na szczęście jest z czego Dzisiaj wieczorem uzyje mocy CA w sumie... przyznam sie ze musze odbudować jedynie 2 wręgi i koszyk na pakiet/mocowanie silnika kadlub juz w sumie naprawiony wieczorem wrzuce jakies fotki moze zmienie mu nazwę z Extrim na Fenix?
Krzako Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 moze zmienie mu nazwę z Extrim na Fenix? Najodpowiedniejszą dla niego nazwą jest Inwalida. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :wink:
Ghandi Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Opublikowano 21 Marca 2007 no... kadlubek... odbudowany sztywny jak kiedys, pewnie ciut...cięższy dzisiaj wieczorem będzie obfoliowywanie no i na kadłubie przybędzie jedna trupia czacha w zasadzie została mi jedynie do wklejenia na zywicę wręga silnikowa i tadam - gotowe
Tomek Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Nie Marcin . Bartek lubi nas straszyć ! A tu film jak mało nie rozwaliłem (kompletnie) Extrima Film powstał kilka lotów przed lądowaniem do góry kołami http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/extrim3d/ufff.avi
Way Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 no i na kadłubie przybędzie jedna trupia czacha Czyli żeś zabił kreta! Masz nosa :lol2: Zamiast trupiej czachy to mordke krecika powineneś namalować
Ghandi Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Opublikowano 22 Marca 2007 Czyli żeś zabił kreta! Masz nosa :lol2: Zamiast trupiej czachy to mordke krecika powineneś namalować SWIETNY pomysl ! ! ! serio! proponuje otworzyc projekt graficznego logo Kret Killer Zalozenia: 1. Ma to byc wydrukowywalna, 2-3 kolorowa grafika, mieszczaca sie w ktorys ze standardów zweckform'a (kartki A4 do drukowania np. adresow) 2. grafika kreta 2-3 kolory kazdy bedzie mogl sobie krety naklejac naprawde SUPER pomysl a wracając do extrima: Latał będzie, trochu machnalem sie przy wymiarach wręgi (ok 1.5-2mm) ale... poczekam do nastepnego kreta generalnie wygląda to tak: pęknięte wręgi odbudowalem w ten sposob - słoje balsy idą prostopadle do orginału - miejmy nadzieje ze to wystarczy zeby je wzmocnić. Tutaj (ponizej) fotki wzmocnionego kadluba w miejscu w ktorym został złamany i zmasakrowany, w 50% tamto miejsce to odbudowa od nowa. A tak to wygląda finalnie (kadłubek). Jak widac mocowanie silnika nie uległo zniszczeniu - wkleiłem je na 'orginalne' miejsce przy okazji wykonalem modyfikację miejsca na pakiet li-polkowy. Mimo to musze model dowazyc (pakiet 1250) A tu Mista Naprawiacz w krzywym zwierciadle Generalnie model w zasadzie nie rozni sie od nówki sztuki Z pelną swiadomoscią nie oklejałem go od nowa bo pewnie przykrece jeszcze, tak wiec - narazie będzie jak jest (oczywiscie dziura na skrzydle zostanie załatana, wczoraj wieczorem bylem juz zbyt zmeczony zeby dlubnąć jeszcze taki detalik). Waga gotowego do lotu - 700 gram, co daje w zasadzie taką samą wagę jak przed rozbiciem, roznica moze jest w 10 gramach - jednak przy silniku z ciągiem... 1.4 kg te 10 gram na plus raczej nie robi duzej roznicy
Artur Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 odnosnie grafiki kreta to proponuje 1 kolor znaczy czarny do wyciecia na ploterze z folii
Ghandi Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2007 eeech. trzeci kret... tym razem chyba raczej niewiele juz odbuduje... zobacze jutro co sie da zrobic, ale tym razem extrim poprostu wbil sie pionowo w ziemie czemu? za ciemno
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.