bartzmc Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam! To mój pierwszy post! Coś mi się źle plany drukują Powiedzcie jak wydrukować plik "murena.dwg" z tego linku: http://www.ikarus-ostrava.com/ikarus_ostrava/soubory/download/murena/murena.zip Jak mniemam jest to plik AutoCad'a, na podglądzie nie mogę drukować, po eksporcie do PDF z kolei nie wiem jak uzyskać wielkość 1:1 po wydruku i jak podzielić plan na kilka kartek a następnie je skleić. Proszę o pomoc! Pozdrawiam!
Ybami Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Siema Bartzmc ! Ty i doświadczenie w modelarstwie ?!?! Z tego co wiem to na twoim koncie jest tylko "Jaskółka" xD
Konrad Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Doświadczenie w modelarstwie+Jaskółka=od godziny leże na podłodze :mrgreen: i kwicze ze śmiechu
karlem Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 ...a nie możecie sobie prywatnie przygadywać i wyśmiewać się jeden z drugiego :?: :evil:
-==PEGAZ==- Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Panowie ... zaraz posypią się krawaty. Żadnych osobistych wycieczek !!!! :evil: :evil:
bartzmc Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 No dobra ok! Teraz sprawa planów: jak eksportuje je do JPG a następnie drukuję POSTERIZA'ą to po wydruku wychodzą takie zpixelowane, kwadratowe. Jak je wygładzić? Trzeba je ręcznie odrysować?
camkey Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jakiej wielkosci ma byc ten plan? Podesle Ci wydruk do PDF'a w skali 1:1
bartzmc Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jak wielkości? To jest ten sam plan co w pierwszym linku "MURENA". Jak już to zrobisz to także napisz jak do tego doszedłeś.
camkey Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jak wielkości? Normalnie - wychodzi wydruk wielkosci 3x1m. Jesli tak jest ok, to moge Ci go podeslac. Jak już to zrobisz to także napisz jak do tego doszedłeś. Zaladowac plik do dobrej przegladarki (ja uzywam AutoView), nacisnac guzik "export do PDF".
bartzmc Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 YY jeszcze raz: Ja nie chcę jednego arkusza 3x1m, ja chcę abyś to 3x1 podzielił na kilka A4 Dzięki za radę! I jeszcze mógłbyś podać pełną nazwę programu
camkey Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 ja chcę abyś to 3x1 podzielił na kilka A4 To robi zazwyczaj driver drukarki - sprawdz w opcjach, czy twoj potrafi. Jak nie poszukaj sobie alternatywy. I jeszcze mógłbyś podać pełną nazwę programu AutoView
bartzmc Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 To daj mi link do tego programu, bo go jakoś znaleźć nie mogę...
camkey Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wcale Ci sie nie dziwie - walnolem sie w nazwie. AutoVue -> http://www.oracle.com/applications/autovue/index.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.