Jump to content

yak 54 i wielka bitwa kreciska

Maciej Ritmann

Recommended Posts

Posted

wczorajszy dzien eanek 7 przed praca. Zapakowalem yaka do auta i pojechalem polatac. Przed startem szybki test czy wszystko jest...dzialajace i rozped iiiiii w gore. Latam latam jakies hmm 10 minut. Nagle yaczek robi przechyl na skrzydlo i na plecy i pikuje w ziemie. Jak wysoko bylo? Nie wiem troche wyzej niz druty wn. Zdazylem jedynie wylaczyc silnik i podciagnac troche. Nie dalo to jednak efektu ratunkowego. Runal na ziemie, rzucilem sie biegiem do niego. Jakis kundel mi pod nogami przelecial. Gdy dobieglem zobaczylem co nastepuje: silnik wisi na kablach o regla oderwany razem z lozem od epp lipol w trawie macha kabelkami smiglo na cale szczescie cale. ze lzami w oczach wzialem wszystko pod pache i pojechalem do pracy ulladajac sobie w glowie plan odbudowy. Mocno nadwyrezonego korpusu.

Zdjec po kraksie nie mam, zapomnialem zrobic poprostu.

Ps:przepraszam za brak polskich znakow pisze n telefonie i nie umiem ustawic polskich liter. Moze podpowiecie mi jak dosztukowac urwany silnik!?

Posted
Moze podpowiecie mi jak dosztukowac urwany silnik!?

silnik czy modelu kawałek ?? :P pasowało by jakieś zdjęcia wstawić bo nie wiemy jak to na prawdę wygląda ... jak się da i są wszystkie części to na kropelkę i w góry a jak nie to dosztukować epp a jak nie masz to jakiegoś depronu czy coś .... jak się będzie słabo trzymać to można jakiś pręcik węglowy wpuścić itp..........lepiej by było zobaczyć to na zdjęciu :)

Posted

KBWM ustaliło, że przyczyna katastrofy samolotu YAK-54 jest nieznana. Prawdopodobnie czarna skrzynka dostała nóżek i uciekła z miejsca wypadku.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.