Daniel95 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 witam, właśnie odebrałem silnik Tower Pro 2409-18 GS może ktoś go ma i może powie jak się sprawują takie silniczki? w tym poście można wypowiadać się na temat silników firmy tower pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 w tym poście można wypowiadać się na temat silników firmy tower pro. mam 2 Tower Pro B2410-9Y ( 2410-09 ) różne oznaczenia spotkałem.....jest wolnoobrotowy ( 800 lub 100 KV ). ,,Dzwonki'' TP są bardzo popularne, ale za wiele nie oczekuj - są chyba najtańsze ( dostępne w Polsce ) w swojej klasie. uważaj żeby nie oderwały się przewody ! Ogólnie dobrze się sprawują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ogolnie dziadostwo, duza moc, dobre osiagi, ale lozyska slabe, no i tak jak kolega przedmowca zauwazyl, na kable trzeba uwazac. ogolnie kupe ludzi na nich lata, a podejzewam ze 95% od tych silnikow zaczynalo. za 30-kilka zlotych wiecej nie oczekuj. Wazne jest wywazenie smigiel, i stosowanie mozliwie najlzejszych, bo lozyska w nich sa malutkie. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 a osiągi które mają są naciągane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 chodzi o to czy te wpisane osiągi w danych są prawdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 a jeśli wpisany jest w danych ciąg ok.950g, to pionowo może mi ten silniczek pociągnąć ok.950g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 W prawym górnym rogu jest opcja EDYTUJ !!! Czy wiesz do czego służy? Spróbuj - warto. Jeśli chodzi o ciąg tego silniczka to raczej nie liczyłbym na pionowe wznoszenie samolotu o wadze 950g. moim zdaniem 600-700g max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.