fenem Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam wszystkich .Mam pytanie gdzie znajdę charakterystykę profili a dokładnie HN973.Chodzi mi : kąty,minimalne obciążenie itp .proszę o pomoc
JarekF Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Może to coś Ci pomoże: http://www.habebert.com/index.php?site=datenbank Pod hasłem F3J druga pozycja od dołu.
fenem Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2009 wszystko ładnie ale żeby jeszcze gdzieś można było to przetłumaczyć na polski:P bo żaden translator nie tłumaczy tego proszę o pomoc
camkey Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nie znam do konca polskich odpowiednikow, tlumaczenie "doslowne", moze ktos z specjalistow poprawi. Pd.....Profildicke -> Grubosc profilu Dr.....Dickenrücklage -> cofniecie pogrubienia Pw.....Profilwölbung wypuklosc (zaokraglenie) profilu Wr.....Wölbungsrücklage -> cofniecie zaokraglenia Mb.....Momentenbeiwert -> Moment NaW.....Nullauftriebswinkel -> kat zerowy StE.....Stoßfreier Eintritt -> wejscie bez odrzutu CabStE.....Ca bei stossfreiem Eintritt -> Ca w wejsciu bez odrzutu Aa.....Auftriebsanstieg -> skok Npl.....Neutralpunktlage -> polozeniu punktu neutralnego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.