Piotter Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Mam takie dwa pytania do uzytkowników tego radia: - Wyczytałem że PCM9X ma błedy w oprogramowaniu. Jakie ? - W manualu któy ściągnąłem z sieci jest napisane że trzeba co 5 lat wymieniać baterię litową podtrzymującą pamięć modeli i w celu tej wymiany trzeba wysłać nadajnik do serwisu. Czy faktycznie trzeba wysyłać , czy da sie do zrobić samemu ? A jeżeli nie, to kto w Polsce serwisuje JR ?
gładkilot Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 W manualu któy ściągnąłem z sieci jest napisane że trzeba co 5 lat wymieniać baterię litową podtrzymującą pamięć modeli i w celu tej wymiany trzeba wysłać nadajnik do serwisu. Czy faktycznie trzeba wysyłać , czy da sie do zrobić samemu ? A jeżeli nie, to kto w Polsce serwisuje JR ? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15661 inna aparatura ale ten sam problem
gregoorr Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Ja mam V2 i te radio jest już podobno bez błędów w sofcie. Radio mam już kilka lat i czasem spoglądam na wyświetlacz i sprawdzam czy nie pokazuje że czas już wymienić bateryjkę od pamięci. Kiedyś się dowiadywałem i trzeba uważać bo podobno radio może nie wstać po wymianie bateryjki, która teoretycznie podtrzymuje tylko pamięć modeli i ustawień. Ważne aby podtrzymać napięcie na czas wymiany bateryjki. Na marginesie te radio jest naprawdę ok. Ma masę ustawień, mikserów i innych pierdołków. Bardzo podoba mi się możliwość ustawienia szybkośći serwa, dla każdego kierunku i kanału inną. Czasem można dostać jakieś urzywane w dobrej cenie na alledrogo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.