Matis 1000000 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam Chciał bym kupić jakiś model rc tak do 300zł Myślałem nad motoszybowcem ale czy one startują z ziemi bez wyrzucania ? Słyszałem że można nimi latać całymi godzinami wiec to by mi pasowało Co mi polecacie ?
meloow Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 a jak tam model samochodu z silnikiem od kosiarki ? kup sobie Sky Lady II
Matis 1000000 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Za drogi ten Sky Lady II przeszło 400zł :?
Andych Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 W te godziny to bym nie wierzył, ale na pewno dłużej jak wszelkiej maści acrobatopodobnymi. Temat wałkowany wielokrotnie, mógłbyś się wysilić i poszukać na forum. Niemniej pomogę i wskażę jedno z przerobionych rozwiązań, akurat model po dłuższym czasie pojawił się powtórnie w sprzedaży. Przejrzyj wątki: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12470&postdays=0&postorder=asc&start=0 , http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12944&postdays=0&postorder=asc&highlight=axn&start=0 . Ciągle uważam to za jedno z lepszych rozwiązań na początek.
Matis 1000000 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Może to http://allegro.pl/item654922182_radosc_latania_niezwykly_rc_motoszybowiec.html chociaż nie wiem plastikowy kadłub :shock:
Artemis3 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Nie no to jest jakis model dla dzieci, które wyciągają tatusiów do zabawkowego... tu nawet nie ma podanego profilu czy coś... Czy to w ogóle ma jakis profil? bo chyba musi skoro ma szybowac...
Matis 1000000 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 Chodzi mi bardziej o linki do sklepów aukcji itp
Marcus Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Przeczytaj dział "Od czego zacząc". Tam masz dosłownie WSZYSTKO. Wiele jest osób z podobnym dylematem, pomagamy im, ale wałkowanie tego samego kilka razy tylko dlatego, że komuś nie chce się przeczytac kilku tematów, jest po prostu bez sensu. Pamiętaj: Czytanie nie boli!!!
Marcus Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 spalina, więc na początek raczej nie. Na naszym forum wielu (?) modelarzy chwali sobie ASW-28 od pelikana. Jest tam li-pol wraz z ładowarką, silnik bezszczotkowy....poza tym wszystko, co jest potrzebne do lotu. Gdybyś naprawdę poczytał, nie zadawałbyś takich pytań...
Marcus Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 To wybacz, ale jeśli nie chcesz bezszczotki, albo li-pola, to zapomnij o RTF. Może kup wyposarzenie www.hobbycity.com i zbuduj RWD-5.
Marcus Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Pytanie? Zdanie twierdzące? Naucz się pisac!!! Poczytaj, porównaj sobie z np. ASW. I proszę nie pytaj o takie banalne pytania, gdzyż jak wyżej pisałem masz wszystko na forum.
baxter12 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Matis 1000000, Focus jest ok. Ale przede wszystkim, zacznij czytac forum, po drugie uzupelnij swoje dane, wpisz chociaz wiek i z kad pochodzisz, znajac te dane bedzie nam latwiej z Toba rozmawiac i Tobie pomoc. Baxter
Matis 1000000 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 Jak bym zamontował kółka w PC Focus to wystartował by z ziemi ? Jaki zasięg może mieć ta aparatura co jest w Focus ?
baxter12 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Z orginalnym silnikiem raczej nie, z bezszczotkowym tak. Jak ma cos wystartowac z ziemi to kupuj NEMO. baxter
kojot Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 [OT] a może zaczniemy przyznawać honorowe medale za zadanie jednego z nieśmiertelnie genialnych i unikalnych pytań: - jaki model polecacie - czy się opłaca? - jaki ma zasięg aparatura - co mam kupić - co jest lepsze - ... Takie drobne piętnowanie lenistwa i doping do rozruchu intelektualnego. Medale wisiały by np. przez miesiąc na awatarze odznaczonego i świadczyłyby o tym, że umiemy docenić oryginalny pomysł, nie bananalne podejście do tematu i zlewkę umysłowo-wychowawczą. Medale w wersji light w kategorii do 14 lat i w wersji heavy powyżej...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.