czaja18 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam! Macie może jakieś pomysły jak schowa outrunnerka TowerPro Bm2408-21 w laminatowym kadłubiku? Zastanawiałem się czy nie przełożyc ośki tak aby silnik przykręcic do wręgi od środka a drugą wręgą "zamknąc" go. Tylko mam problemy: Boje się o kabelki Czy silnik się nie zagotuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A dlaczego chcesz go zamknąć?. Wystarczy, że mocowanie wkleisz głębiej w kadłub tak aby tylko wystawała ośka. Może daj jakieś foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Po co to "zamykanie" ? Jak sie da odwrócić oś, to przykręć go do wręgi czołowej i gotowe. Otwory do chłodzenia i tak wypadałoby zrobić (wlot i wylot). Jeżeli to smukły kadłub, to wlotowe mogą być z boku w okolicy silnika a wylotowe gdzieś w okolicy zwężania się kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 już to testowałem wsadziłem nową oś tak że wystawała z tyłu trzeba było dać podkładki między stator a rotor ponieważ przy 100% gazu rotor ocierał o stator. Wsadziłem ten silnik do elektroszybowca i sprawował się dobrze, o kable sie nie bój jak nie będziesz "nadużywał" ruszania nimi to nic się im nie stanie mam nadzieje że to co napisałem przyda sie Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.