Skocz do zawartości

akumulatorki Pentagram

ali1983

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To są zwykłe konsumenckie akumulatorki do zasilania aparatu albo innej latarki. Nie są przeznaczone do szybkiego ładowania, ani tym bardziej rozładowywania dużymi prądami - nawet jeżeli ten "duży" prąd to kilka amperów 280-tki.

Opublikowano

Vipow to też konsumenckie akumulatorki. Stare KANy były super, nowe są podobno trochę słabsze, ale będą się nadawać - ale lepiej mniejsze niż 1100, bo te będą za cięzkie. Poszukaj też Sanyo Cadnica.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam nieco inne pytańko . Też mam zwykłe akumulatorki ni-mh 2700mAh , philips - paluszki . Zasilam nimi aparaturę. Ustaliłem że max prąd ładowania i rozładowania to 0.3A .

Czy żeby je naładować do pełna to trzeba je rozładować do min. (1V/sztuke) i naładować ?

Czy mogę odrazu doładować gdy są rozładowane do połowy ? Pytam bo nie wiem czy nie spadnie mi ich pojemność . :)

Ps. Dla zwykłych paluszków takie prądy to max (ostrzegam) . Raz podłączyłem do nich silniczek z małym śmigłem (pobór 1A) . W efekcie krócej mi trzymią prąd , mniej polatam na jednym ładowaniu niż przed . : :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.