Piciu Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam! Mam problem z zaprogramowaniem regulatora Multicont BL-37 II z firmy Multiplex. Wykonuję wszystko wg. instrukcji, ale regulator po podłączeniu do zasilania nie reaguje na ruchy drążka gazu. Nie wiem czy przyczyna problemów tkwi po mojej stronie , czy po stronie regulatora. Proszę o pomoc. Dziękuję.
robert_s86 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Włącz nadajnik przesuń drążek gazu na full i podłącz zasilanie go regla i poczekaj, powinien wejść w menu programowania.Sprawdź czy podłączyłeś go pod odpowiedni kanał w odbiorniku i czy nie masz rewersu na gazie. P.S Nie ten dział
Piciu Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2009 Włącz nadajnik przesuń drążek gazu na full i podłącz zasilanie go regla i poczekaj, powinien wejść w menu programowania.Sprawdź czy podłączyłeś go pod odpowiedni kanał w odbiorniku i czy nie masz rewersu na gazie. P.S Nie ten dział Witam! Niestety to nie działa w taki sposób !
robert_s86 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 A tak wogóle to jest problem tylko z programowaniem a silnik na nim kręci ?
Piciu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Tak silnik działa , hamulec również , ale obroty są przeciwne.
Paweł R Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Wystarczy zmienić miejscem 2 kable.
robert_s86 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Wystarczy zmienić miejscem 2 kable. To napewno pomoże na zmianę kierunku obrotów silnika ale dziwi mnie to że regiel działa a nie chce wejść w tryb programowania
Piciu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Po podłączeniu do zasilania jest kilka sygnałów , ale później nie reaguje na ruchy drążka gazu , chociaż co jakiś ,,pika" ale w bardzo długich odstępach czasowych.
robert_s86 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Miałeś kiedyś do czynienia z programowaniem regla przez nadajnik bo coś mi się wydaje ze coś robisz nie tak
Piciu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Postępuje zgodnie z instrukcją. Sprawdzałem w jęz. niemieckim i angielskim i wszystko wykonuję krok po kroku w/g instrukcji. Chyba że w niej jest jakiś błąd ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.