Skocz do zawartości

Pierwsza aparatura

ppompka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupować pod koniec czerwca używaną aparaturę i nie wiem jaką wybrać. Byłbym najbardziej skłonny do Optica 6 bo są tam 4 serwa,akku nadajnika i odbiornika i ładowarka. Niestety słyszałem kilka opini żę w Optic'u występują duże zakłócenia i trzepotania serw. Czy to jest prawda :?: . Myślałem też o Sanwie vg 6000 ale jej nigdzie używanej znaleźć nie moge. I ostatecznie o MX 12 bo 2 modelarzy u mnie na takiej lata. przosze poomóżcie !!

Opublikowano

gdybyś chciał to mam VG6000 i zastanawiam się czy jej nie sprzedać ?

mam nadajnik

ładowarke do nadajnika i pakietu odbirnika

pudełko

instrukcja po polsku

ide dasz ?

EDIT: pisz na PW nie wszyscy muszą wiedzieć ;D

Opublikowano

Interesowałem się Optic'iem 6 i niestety zrezygnowałem. Nowi nabywcy byli zadowoleni, ale po ok. 2 lat niemal wszyscy się skarżyli na problemy z aparaturą. Szczególnie na niską trwałość potencjometrów i urywające sie kabelki.

Opublikowano

To już kwestia własnego wyboru. Ja wolałem nie ryzykować i spojrzałem na inne nadajniki, a skończyłem z tym, co mam w stopce i nie żałuje. :mrgreen:

Opublikowano

A ile już go masz? A co myślicie o sanwie. bo jak dla mnie ta aparatura narazie wygrywa i cenowo i tym że ma 4 serwa, tylko nie wiem jak z jej jakością.

Opublikowano

Ja ci też polecam optica. Używam go od lutego 2009 i nie mam z nich żadnych problemów. Zaletą w nim jest to, że ma wymienny moduł. w każdej chwili możesz przejść na 2,4GHz.

Opublikowano

Ok! Jeszcze chciałbym usłyszeć kilka słów o sanwie. Jak narazie w pojedynku aparatur na 1 miejscu jest Optic 6, na 2 Sanwa vg 6000, a na 3 MX-12

Opublikowano

A sanwe posiadam ja i mój brat (Vg6000)Posiadam ja rok a kupiona była ze 3 lata temu chyba.Spisuje się znakomicie.Nie traci zasięgu,nic się nie dzieje co pisałeś że w opticu występuje.Jestem zadowolony i polecam jak najbardziej.

Opublikowano

Ja używam Sanwy Rd8000 i muszę powiedzieć, że stosunek jakości do ceny jest super. Nie mam z nią żadnych problemów, jedyne co to kupiłem ją z troche przetrąconym akumulatorem, ale to chyba wina tego że długo rozładowana w sklepie leżała. Tak to mówię ci, że aparatura VG6000 spokojnie da radę i nie musisz się martwić jej działaniem.

Opublikowano

Optica kupiłem już dawno dawno temu, myśle że ze 4 lata jak nie więcej. Jeszcze w Polsce był praktycznie niedostępny, dlatego wybrałem się po niego do Czeskiego Cieszyna. Co prawda używany niewiele, ale do tej pory działa bez zarzutów, nawet fabryczny pakiet NI-CD 600mAh jeszcze ciągnie około godzinę latania. Zdecydowanie polecam, fajna i przyjemna aparatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.