Skocz do zawartości

Regulatory HobbyKing

wosiekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wykorzystujac dobra pogode postanowilem dzisiaj troche polatac. Zabralem Phoenixa i pojechalem na lotnisko. Do zasilania uzywam pakiety 2200mA 20C 3S , silnik HXT 2235 2200Kv 32A max. smiglo 5x4 i regulatora Mag 30A. Do pierwszego lotu zamontowalem pakiet ktory nie byl do konca naladowany wiec w czasie startu i pozniej w locie caly czas buzzer dawal sygnal ze baterie nie sa naladowane zas sam samolot mial problem ze wznoszeniem. W tym czasie ladowalem drugi pakiet Emaxem B6. Po wyladowaniu i wymianie pakietu na nowo co naladowany w czasie podlaczenia zauwazylem ze regulator bardzo sie nagrzewa.Co prawda nie zmierzylem napiecia jakie bylo na wyjsciu ale zawsze po naladowaniu nie mialem problemow z regulatorem wiec szybko odlaczylem , poczekalem pare minut i podlaczylem na nowo i tym razem regulator byl OK , nic sie nie grzal. ( gaz byl na min ) Podejzewam ze moze sie wzbudzil ( na przewodzie do odbiornika mam zalozony ferrytowy pierscionek ) .Po ponownym podlaczeniu drugiego pakietu juz w czasie startu bylo widac roznice, silnik ciagnol mocniej i model nie mial problemu ze wznoszeniem.

Jak pisalem wczesniej , regulator jaki mam to Mag 30 A ( mam takze drigi Mag ale jest on na 25 A ) i w czasie prob jakie robilem w domu pobor pradu dochodzil do 20A . Po kazdym locie w czasie odlaczania baterii regulator byl dosc cieply ( parzyc nie parzyl ) dlatego tez wykorzystujac fakt ze mam zamiar zrobic nowe zakupy w HC zastanawiam sie nad zakupem nowego regulatora i w gre wchodza dwa modele. Jeden to HobbyKing SS 40-50A badz 50-60A ( podejzewam ze sa to odpowiedniki Super Simple ktore dawniej byly w tym sklepie ).

Dlatego tez prosze o opinie dotyczace tych regulatorow , nie maja one BEC-a ale to nie problem bo mam oddzielny . Poniewaz nie wiem jak zamiescic skrot podaje caly adres:

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6459&Product_Name=Hobbyking_SS_Series_40-50A_ESC

lub

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7339&Product_Name=Hobbyking_SS_Series_50-60A_ESC

Ps do moderatora , czy moglbys podac jak zamiescic skrut adresu , przegladalem opisy w regulaminie i niestety nic nie znalazlem

Pozdrawiam

Opublikowano

Do podawania krótkich linków służy funkcja URL

Proponowałbym zakup Plusha ponieważ posiada on gwarancje [obejmuje także jakosc komponetów i montażu] oraz możliwość podłaczenia karty programującej, udało mi się już spalić regiel Mag8 i SS w sumie chyba nie z mojej winy. Jakość w środku pozostawia wiele do życzenia ... Co nie znaczy że są to złe regulatory, sprawdzą się w zupełności w tanich małych modelach, niestety z wiekszymi modelami troche strach ryzykować.

Opublikowano

Witam

Dzieki za porady , niestety ze wzgledow ekonomicznych pozostane przy regulatorach o ktorych pisalem. Plush owszem jest to wyrob dobry jakosciowo w zwiazku z tym jego cena jest o wiele wieksza niz cena regulatorow o ktorych pisze. Wartosc zamowienia jakie mam zamiar zrobic to kwota nie wiele wieksza od ceny regulatora Plush wiec bede sie musial zadowolic tymi tanszymi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.