cinekjo11 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam Nie mam pojęcia jak założyć piaste na śmigło piasta jest to ta która posiada gumki którymi trzeba zaisnąć śmogło i niewiem jak to zrobic będe wdzięczny jeśli ktoś przedstawi mi w tym poście zdjęcia które pokazują jak założyć piaste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 tą piastę nasuwasz na ośkę tą stroną gdzie jest stożek na zewnątrz, potem zakładasz śmigło i ,, przewiązujesz'' śmigło http://zubehoer.hepf.at/propeller/bilder/saver.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zakładałem tak ale śmigło krzywo było i nie mogłem coś wyprostować tego . A wczasie lotu nie wypada śmigło ? czy zdarzają sie przypadki że potrafi wylecieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 to tylko jak masz za słabą gumkę założoną.... powinno stawiać lekki opór ale jak popchniesz powinno spaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dobrze jest zrobić próbę na ziemi. Zdaża się, że na pełnym gazie śmigło lekko "odlatuje" i pojawia się wtedy silny flatter. W pierwszym moim modelu, nim zlokalizowałem problem, dwa razy wyrwało mi wręgę silnikową od drgań. Czasem, jak się zgubi oryginalny oring, lub po prostu się zużyje, czasami zastępuje się go gumkami recepturkami. Czasem te gumki potrafią same pękać, a to się nieprzyjemnie kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Piaste nasuwasz na oske, mocno zaciskasz wkretami, nakladasz smiglo i opasujesz oringiem, czasem sie zdarza ze oring jest twardy i ciezko wchodzi. jezeli smiglo bedzie na pelnym gazie odstawac i wpadac w drgania, dodaj druga gumke. Albo lepiej te zkrzyzuj. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.