Rabor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Mam takie 4 serwa i chce je zastosować do modelu samolotu Travel Air czyli trainerka dolnopłata. Model na silnik 7,5cm i nie wiem czy te serwa się nadają. Gdzieś czytałem że w helikopterach padają od drgań i się nie nadają. A jak w samolocie?
utopia Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 to jest serwo o uciągu 5kG więc wystarczy . W heli serwo cały czas walczy z siłami od tarczy wirnika . Padają najczęściej z powodu przegrzania uzwojeń silnika albo elektroniki i nie zawsze z winy drgań a częściej pilota - źle wyregulowany model . do tłumienia drgań są tulejki gumowe na wkręty .
ertman_176 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Serwa o których mówisz to digital [cyfrowe] których używa się tam gdzie wymagana jest precyzja, jak zakupisz akrobata pod 10-15cm silnik to wtedy je włożysz i bedziesz używał je z sensem. Szkoda tych serw do trenerka, zakup sobie jakieś zwykłe np. HS-322, HS-422 albo SG5010. Każde z podanych serw da rade twojemu trenerkowi.
Major Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Te serwa to Standard De-lux, zakładaj śmiało, a nie bedziesz kupował nastepnych "bo tych szkoda". Chyba ze kapitał pozwala to kup i magazynuj a potem wybieraj czego szkoda a czego nei szkoda załozyc.
Rabor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Założę je niech się nie kurzą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.