Rabor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Mam takie 4 serwa i chce je zastosować do modelu samolotu Travel Air czyli trainerka dolnopłata. Model na silnik 7,5cm i nie wiem czy te serwa się nadają. Gdzieś czytałem że w helikopterach padają od drgań i się nie nadają. A jak w samolocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 to jest serwo o uciągu 5kG więc wystarczy . W heli serwo cały czas walczy z siłami od tarczy wirnika . Padają najczęściej z powodu przegrzania uzwojeń silnika albo elektroniki i nie zawsze z winy drgań a częściej pilota - źle wyregulowany model . do tłumienia drgań są tulejki gumowe na wkręty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Serwa o których mówisz to digital [cyfrowe] których używa się tam gdzie wymagana jest precyzja, jak zakupisz akrobata pod 10-15cm silnik to wtedy je włożysz i bedziesz używał je z sensem. Szkoda tych serw do trenerka, zakup sobie jakieś zwykłe np. HS-322, HS-422 albo SG5010. Każde z podanych serw da rade twojemu trenerkowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Te serwa to Standard De-lux, zakładaj śmiało, a nie bedziesz kupował nastepnych "bo tych szkoda". Chyba ze kapitał pozwala to kup i magazynuj a potem wybieraj czego szkoda a czego nei szkoda załozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Założę je niech się nie kurzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.