Misieek31 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam Problem polega na tym że chyba regulator rozwalił mi pakiet lub go osłabił. Nie odłącza silnika po przekroczeniu napięcia na pakiecie li-po 3S. w/g instrukcji regulator jest ustawiony na Li-po 1 pib po włączeniu. W czasie końca już lotu , spadły mi obroty prawie do zera nie odłączając silnika. Mam na dzieje że pakiet nie ucierpiał. Proszę o poradę Może czegoś nie zaprogramowałem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 w/g instrukcji regulator jest ustawiony na Li-po 1 pib po włączeniu. Tak, ale ciągle zmieniają oprogramowanie, wersje i nazwy, więc ważne, czy masz zaprogramowane "ostre" odcięcie silnika, czy redukcję obrotów (w programowanych regulatorach jest to do wyboru). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Obstawiam redukcję obrotów, nic poważnego :wink: Akumulator naładuj i powinno wszystko być oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tylko pamiętam jak miałem kiedyś regulator TowerPro to on mi odłączał cot-off i silnik nie pracował ale po zdjęciu gazu mogłem jeszcze na wolniejszych obrotach dolecieć. A na tym spadają obroty w trybie natychmiastowym do zera i już nie zakręcę normalnie silnikiem.Pakiet rozładowany do 8.4V. To nie jest normalne. Czy wie ktoś jak to przeprogramować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 niestety super simple nie mają zbyt dobrej opinii bywa że padają bez powodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dzisiaj sprawdzałem go na 2 celach podłączając go do miernika i pracował nawet jak spadło do 5,5V obroty spadały a on nie odcioł.Prawdopodobnie jest wadliwy mimo to że był kupiony nowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 A spróbuj mu przeprogramować cut off na ostry, wartość cut off także zapewne uda ci się przeprogramować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Nie mam pojęcia jak się przeprogramuje cut-off. W instrukcji jest tylko programacja rodzai ogniw o raz hamulec i tylko takie daje sygnały regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Rzeczywiście, według tego co jest napisane tutaj http://www.suppomodel.com/ESC/Simple_options_for_20A30A40A_programming.pdf to powinieneś mieć ustawiony na 1 opcje, czyli silnik zwalnia az do totalnego cut off Zapomniałem że to mały regulator ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.